Diyarbakır pestilinin de tadı kaçtı: Kilo 400 TL

Diyarbakır pestilinin de tadı kaçtı: Kilo 400 TL
 Muhabir
Diyarbakır’da kış aylarının vazgeçilmezi olan ceviz, pestil ve kurutulmuş incir sezonu başladı. Ancak fiyatlarda bu yıl yüzde yüz arttı.

AMİDA HABER - Diyarbakır merkez ve ilçelerinde üreticilerin büyük emeklerle hazırladığı kışlık ürünlerin hasadı başladı. Kış gecelerinin vazgeçilmez lezzetleri olan ceviz, incir ve pestil, raflardaki yerini aldı.

pestil2.jpg

Sezonun açılmasıyla birlikte taze ürünlere ulaşmak isteyen Diyarbakırlılar, kuruyemişçilerin yolunu tuttu. Ancak ekonomik kriz, bu ürünlerin fiyatlarını da önemli ölçüde etkiledi.

Pestile yüzde yüz zam

pestil1.jpg

En büyük fiyat artışı pestilde yaşandı; geçen yıl 150-200 lira arasında satılan pestil, bu yıl yüzde yüz zamlanarak 300-400 liraya çıktı.

dogal-ceviz-kurutma.jpg

Ceviz fiyatları da önemli bir artış gösterdi. Geçen yıl 130-140 lira arasında satılan kabuklu ceviz, bu yıl 170-200 liraya satılıyor. Kabuksuz ceviz ise geçen yıl 350 liradan satılırken, bu yıl 400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkartıldı.

Kuru incire de zam geldi

kuru-incir.jpg

Kurutulmuş incir de zamdan nasibini aldı. Geçen sene 150-170 lira arasında satılan kurutulmuş incir, bu yıl 250-275 lira arasında satılıyor. Yaşanan artıştan kaynaklı bu ürünlerin alıcısını ne kadar bulacağı önümüzde ki günlerde belli olacak.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum