Diyarbakır Sur Belediyesi’nden “metruk yapı” açıklaması

Diyarbakır Sur Belediyesi’nden “metruk yapı” açıklaması
Dem Partili Sur ilçesi Belediye eşbaşkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan, Sur’daki metruk yapılara, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı olmadan müdahalenin söz konusu olmayacağını belirtti.

AMİDA HABER- Dem Partinin Sur ilçesi Belediye eşbaşkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan, Sur’daki metruk yapılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

temizlik-metruk-sur.jpeg

Söz konusu metruk yapıların tescilli ve tescile değer yapılar olduğunun altını çizen eşbaşkanlar, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı olmaksızın bu yapılara müdahalenin yapılamayacağını belirterek şunları dile getirdi:

“Bilindiği üzere Suriçi yerleşim alanı 10 bin yıldır yaşamın devam ettiği tarihi kentlerden biridir. “Metruk yapı”olarak tabir edilen yapıların, “Tescilli yapı” ya da “Tescile Değer Yapı”lar olduğundan kaynaklı , Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı olmaksızın bu yapılara müdahale edilmesi yasal olarak mümkün değildir.

Ancak bu yapılarda meydana gelen temizlik ve güvenlik sorunu konusunda belediyemizin ilgili birimleri, göreve geldiğimiz günden beri çalışmalarını sürdürmektedir.

Belediyemiz, tarihi yapıların restorasyonu ve yeniden kamunun hizmetine sunulması için gerekli proje çalışmalarına devam etmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.