Diyarbakır Sur’daki içme suyu sorununa sondajlı çözüm

Diyarbakır Sur’daki içme suyu sorununa sondajlı çözüm

Kaynak:DBB Basın Bülteni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur ilçesine bağlı Karaçalı Mahallesinde yıllardır devam eden içme suyu sorununu, açtığı 640 metre derinliğindeki sondaj kuyusu ile çözdü.

AMİDA HABER - Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Sur ilçesine bağlı yaklaşık 2 bin nüfuslu Karaçalı Mahallesinde yaz aylarında yaşanan içme suyu sorununu ortadan kaldırmak için sondaj kuyusu açtı.

Sondaj kuyusu içme suyu deposuna bağlandı

buyuksehir-icme-suyu3.jpg

DİSKİ ekipleri açtıkları sondaj kuyusunda, 640 metre derinlikte saniyede 25 litre su verimliliği tespit etti. Sondaj kuyusunun devreye alınması için test işlemlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiren ekipler, numunelerin İçme Suyu Arıtma Tesisinde incelenerek olumlu sonuçlanmasının ardından sondaj kuyusundan elde edilen suyun Karaçalı içme suyu deposuna bağlantısı yaparak su sorununu çözdü.

‘Mahalle uzun yıllar su sorunu yaşamayacak’

buyuksehir-icme-suyu1.jpg

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, yaptıkları sondaj sayesinde uzun yıllar Karaçalı Mahallesinde içme suyu sorunu yaşanmayacağını kaydederek, “Yurttaşlarımız içme suyunu kaçak bir şekilde bahçe ve tarla sulamasına kullanmamalıdır. Abonelikleri olmayanlar, abone işlemlerini bir an önce yapmalıdır. Yeni hizmetimiz Karaçalı Mahallemize hayırlı olsun.” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum