Diyarbakır Sur’daki resmi kurumlar Yenişehir’e taşında: Yurttaşlar tepkili

Diyarbakır Sur’daki resmi kurumlar Yenişehir’e taşında: Yurttaşlar tepkili

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesindeki resmi kurumların Yenişehir ilçesine taşınmasına yurttaşlar tepki gösterirken, yaşanan mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrı yaptı.

AMİDA HABER- 22.03.2008 tarih ve 5747 Sayılı Kanun ile ilçe statüsüne kavuşan Diyarbakır'ın Sur ilçesi, tarihi yapıları, ibadethaneleri, turizm potansiyeli açısından öne çıkarken, ilçedeki resmi kurumların taşınması yurttaşların tepkisini çekiyor.

sur-belediye-esbaskanlik-ceza-narin.webp

Sur Kaymakamlığı’na bağlı, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlar Sur Halk Eğitim Merkezi, Sur Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), Sur Tarım Müdürlüğü, Sur Gençlik Ve Spor Müdürlüğü ve Sur Tapu Müdürlüğü ile Sur SGK İlçe Müdürlüğü gibi kurumlar, ilçeden taşınarak, Yenişehir ilçesinin muhtelif yerlerinde hizmet vermeye başladı.

İlçede yaşayan yurttaşların resmi işlemleri için farklı bir ilçeye gitmek zorunda kalmaları ulaşım açısından ek bir külfet ve zaman israfı olacağı gibi, dar gelirli yurttaşların geçim sıkıntısına da ek yükler getiriyor. Söz konusu uygulamadan dolayı mağduriyet yaşayan yurttaşlar, yetkililere seslenerek yapılan yanlıştan dönülmesi çağrısı yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.