Diyarbakır Surlarına ‘tazminat’ kalkanı: Demir korkuluk!

Diyarbakır Surlarına ‘tazminat’ kalkanı: Demir korkuluk!
 Muhabir
UNESCO’nun koruması altındaki Diyarbakır Surları’na demir korkuluk takılması ile ilgili yetkili iki isimden açıklama geldi. Korkulukların güvenlik amacıyla takıldığı belirtildi.

AMİDA HABER - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Diyarbakır Surları'na demir korkuluk takıldı. Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü’nün talebi ile demir korkulukların takıldığı ortaya çıktı.

‘Komisyonda karar alındı’

1.png

Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Koç, kararın Bilim Komisyonu ve Koruma Kurulu’nda uzun tartışmalar sonucu alındığını ifade etti.

‘Can kayıplarını önlemek için’

5.png

Demir korkulukların tarihi yapıya zarar vermeyecek şekilde takıldığını belirten Koç Amida Haber’e şunları söyledi: “Bu çalışma bilim komisyonundan koruma kurulunun onayı ile yapıldı. Daha önceki dönemlerde düşen ve vefat edenlerden dolayı ciddi sıkıntılar yaşadık. Ciddi ziyaretçi vardı, ziyaretçi güvenliğini ön planda tutmak için bu önlem alındı. Birçok burçta restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak ve can kayıplarını engellemek amacıyla yapılan bir çalışma” dedi.

‘UNESCO’nun toplantısında gündeme geldi’

7.png

Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç de geçmiş dönemde düşmelerden dolayı meydana gelen ölüm ve yaralamalardan dolayı ciddi tazminat davaları ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Genç, “Bu konu UNESCO toplantısında gündeme geldi. Durum böyle olunca Anıtlar Bölge Müdürümüz bu konuyu gündem getirdi. Kültür mirasımız elbette çok önemli ancak insanımızın canı da önemli. Kurul toplandı ve güvenlik amaçlı böyle bir karar aldı” dedi.

1 yılda 25 kişi düştü

2.png

Resmi olmayan rakamlara göre, Diyarbakır Surlarından son bir yılda 25 kişi düştü. Düşenlerden bazıları hayatını kaybederken, bazıları da yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.