Diyarbakır toplu taşımada ‘hamam’ dönemi başladı!

Diyarbakır toplu taşımada ‘hamam’ dönemi başladı!
Diyarbakır’da 40 dereceyi aşan sıcaklıklarda, toplu ulaşım araçlarında seyahat etmek işkence haline geldi. Zorunlu olmasına rağmen bazı otobüs ve minibüs şoförlerinin klima açmadığı öğrenildi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın toplu ulaşımında Büyükşehir Belediyesi ile Özel Halk Otobüsleri arasında yaşanan ‘ücretsiz yolcu taşıma’ krizi devam ederken, şimdi de klima sorunu başladı. Hava sıcaklıklarının 43 derecenin üzerine çıktığı kentte şehir içi otobüslerde ve özel halk minibüslerinde klima kullanımında ciddi sorunlar yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin denetim yapmasına rağmen bazı otobüs şoförlerinin klima çalıştırmama ihmalkârlığının önüne geçilemiyor.

Sıcaklıklar yolcuları zorluyor

Kent sakinleri, özellikle sıcak havalarda klimaların çalışmaması nedeniyle zor anlar yaşıyor. Özel halk minibüslerinde de benzer sorunlar yaşanırken, Diyarbakırlılar baygınlık geçirecek şekilde yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

diyarbakir-sicaklar2.jpg

Klima açma zorunluluğu olmasına rağmen uyan yok

Özellikle hasta, yaşlı ve çocuk yolcular için bu durum daha da tehlikeli hale alıyor. Sıcak hava ve tıka basa doldurulan araçlar, dezavantajlı durumda olanların sağlık durumunu olumsuz etkiliyor. Diyarbakırlı vatandaşlar, özellikle yaz aylarında toplu taşıma araçlarında klima kullanımının zorunlu hale getirilmesi ve denetimlerin daha sıkı yapılmasını talep ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, bayram öncesi toplu taşıma araçlarında klima denetimlerine başlamış ve şoförler uyarılmıştı. Ancak denetimlere rağmen bazı şoförler klima açmamakta diretmeye devam ediyor.

diyarbakir-sicaklar1.jpg

Şikayetler ‘ALO 153’ e yapılsın

Zabıta ekipleri, vatandaşların toplu taşımada yaşadıkları sorunları “ALO 153” şikayet hattına bildirmelerini istiyor. (Zelal Sinayiç)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum