Diyarbakırlı sporcular, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor

Diyarbakırlı sporcular, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce keşfedilen ve Karaman'da düzenlenen Ümitler Türkiye Kuraş Şampiyonası'nda dereceye giren Diyarbakırlı 5 sporcu, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

AMİDA HABER - Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da köy okulları, Kur'an kursları ve mahallelerde yürütülen çalışmalarla keşfedilen sporcular, Avrupa Kuraş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Altın, gümüş ve bronz madalya aldılar

sporcu-diyarbakirii.png

Karaman'da mart ayında düzenlenen Ümitler Türkiye Kuraş Şampiyonası'na katılan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporculardan 14 yaşındaki Bilal Göktekin altın, 15 yaşlarındaki Muhammed Tuncay ile Hilal Göktekin gümüş, aynı yaştaki Nisanur Süren bronz madalya ve 14 yaşındaki Fatmanur Teker beşincilik elde etti.

Edirne'deki Avrupa Şampiyonasına katılacaklar

sporcu-diyarbakiriii.jpg

Türkiye şampiyonasında elde ettikleri başarılarla 21-23 Haziran'da Edirne'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan sporcular, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyor.

'Hedefimiz büyük. Çocuklarımız çok iyi'

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinden Selman Süren, kentteki çocukları spora kazandırmayı amaçladıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

sporcu-diyarbakir.jpg

"Türkiye Şampiyonası'nda 5 derece elde ettik ve Edirne'de düzenlenecek Avrupa Kuraş Şampiyonası'na katılmaya hak kazandık. Avrupa Şampiyonası'nda ilk üçe girenler kota alıp Dünya Şampiyonası'na gidiyor. Hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonası ile olimpiyatta çocuklarımızı belirli yerlere taşımak ve elit sporcu yapabilmek. Çocukların hayatlarına sporla yön verebilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Avrupa Şampiyonası'ndan derecelerle dönmek istiyoruz. Hedefimiz büyük. Çocuklarımız çok iyi. Nasip olursa bayrağımızı dalgalandıracağız." (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.