Diyarbakır eve hapsoldu: İn cin top oynuyor!

Diyarbakır eve hapsoldu: İn cin top oynuyor!
İki milyon nüfusa sahip Diyarbakır sıcak havalara teslim oldu. 41 dereceyi bulan sıcak havanın etkisiyle kent adeta hayalet şehre döndü.

AMİDA HABER- 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsata çeviren Diyarbakırlılar Hazar Gölü kıyısını ve serin olan köyleri tercih etti. Diyarbakır’dan çıkma imkânı olmayan vatandaşlar ise sıcak havadan dolayı kentte mahsur kaldı.

sicaklar2.jpg

Park ve sokaklar boş kaldı

Ramazan Bayramı’nda yaşanan yoğunluk Kurban Bayramı’nda yerini sessizliğe bıraktı. Parklar sokaklar boş kaldı. Özellikle Kayapınar ilçesinde, genellikle hareketli olan sokaklar, parklar, aşırı sıcaklardan dolayı adeta sessizliğe büründü.

Hava sıcaklığı 41 derece

Yaz aylarının başında olunmasına rağmen Diyarbakır'da hava sıcaklıkları son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı. Meteoroloji verilene göre, kentet hava sıcakları 41. Derece.

Kimse dışarı çıkmadı

sicaklar1.jpg

Güneşin kavurucu etkisinden korunmak isteyen Diyarbakırlılar gündüz saatlerinde dışarı çıkmadı. Kayapınar ilçesinde bulunan parklarda ve sokaklarda normalde çocukların oyun oynadığı, ailelerin vakit geçirdiği alanlar şimdi bomboş kaldı.

Uzmanlar uyarıyor

Yetkililer, kent sakinlerinin aşırı sıcaklarda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin, öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları öneriyor.

Haber: Zelal Sinayiç- Hozan Adar

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.