Diyarbakır turizmine darbe: Listeden çıktı ama…

Diyarbakır turizmine darbe: Listeden çıktı ama…

İki milyon turistin hedeflendiği Diyarbakır'da turizme darbe vuruldu. Diyarbakır Otelciler Derneği (DOTED) Başkanı Deniz Güler, “GAP turunda konaklama listesinde değiliz” dedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da Mart ayında başlayan turizm sezonu, kavurucu sıcakların başladığı Temmuz ayı itibari ile sona eriyor. Son günlerde rekor turist ağırlayan Diyarbakır turizmine darbe vurulduğu ortaya çıktı. Diyarbakır’ın GAP konaklama listesinde olmadığı belirlendi.

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Otelciler Derneği (DOTED) Başkanı Deniz Güler, son aylardaki turist sayısındaki artışın sevindirici olduğunu söyledi.

diyarbakir-turizm1.jpg

‘3-4 saat gezip Mardin’e geçiyorlar’

Diyarbakır’a gelen grupların birkaç saat kenti gezip Mardin’e geçtiğini dile getiren Güler, “Gelen turistlerin büyük bölümü 3-4 saat gezdikten sonra Mardin’e kayıyor. GAP turunda konaklama listesinde değiliz. Geçmişte Sur olayları ile birlikte kara listeye girmiştik. Listeden çıkarıldık ama konaklamada hala listede görünmüyoruz. Turlar Diyarbakır’a 3-4 saatlik gezi bırakıyorlar, oradan Mardin’i geçiyorlar. Bu uygulamanın değişmesi için girişimlerimiz olacak. Diyarbakır’ı bay pas ettiriyorlar, Urfa’dan gelenler direk Mardin’e gidiyor. Bu kent turizmine büyük darbedir. Sayın Valimiz ve ilgili kurumlarla sorunun çözümü için çalışmalarımız sürecek” dedi.

diyarbakir-turizm2.jpg

‘Otopark sorunu var’

Kurban bayramında beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen Güler, “Kente gelen turlar için bir alan belirlenmeli. Gelen turların indir bindir yeri yok. Trafikte sıkıntı yaşanıyor. Yönetim olarak yakın zamanda belediye ile görüşüp sorunun çözümü için talepte bulunacağız” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum