Diyarbakır’a 160 yeni fabrika: Yatırımcılar sıraya girdi

Diyarbakır’a 160 yeni fabrika: Yatırımcılar sıraya girdi
 Muhabir
Diyarbakır’da 22 bin kişiye istihdam olanağı sağlayan Organize Sanayi Bölgesi’ne bir ay içinde bir etap daha eklenecek. Yatırımcılar Diyarbakır yollarını aşındırmaya başladı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da 4 etap olarak sanayiye ve istihdama can suyu veren Organize Sanayi Bölgesi, 1 ay içinde 5’inci etabı da açacak. Arsa tahsislerinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. 4 etapta 400 olan fabrika sayısına 160 fabrikanın daha eklenmesi bekleniyor. 22 bin olan istihdam sayısının ise, 45 bine çıkması hedefleniyor.

Eğil yolu üzerinde kurulacak

diyarbakir-organize-sanayi.jpg

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Organize Sanayi Başkanı Mustafa Fidan, 33 yıldır faaliyette olan OSB’nin 4 Etap’tan oluştuğunu, 400 fabrikanın üretim yaptığını ifade etti. Diyarbakır’da 5’inci etabın kurulması için, bakanlık onayı aldıklarını belirten Fidan, “Eğil yolu üzerinde, 232 hektarlık alanda kurulacak” dedi.

300 başvuru

sanayi-001.jpg

Mustafa Fidan, şimdiye kadar 5’inci etap için 300’e yakın yerli ve yabancı firmanın başvuru yaptığını söyledi. Fidan, “Artık bakliyat, lojistik gibi yatırımlara yer vermiyoruz. Yatırım değeri yüksek, kentimize artı değer sağlayacak sanayi yatırımlarını önemsiyoruz. Irak Kürdistan Bölgesi’nden bir alüminyum fabrikası kurulması için talep var. Romanya’dan bir yatırımcı, kereste fabrikası için başvurdu. Tümünü değerlendiriyoruz” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum