Diyarbakır’da 10 yaşındaki çocuk dehşeti yaşadı: Okulu bıraktı!

Diyarbakır’da 10 yaşındaki çocuk dehşeti yaşadı: Okulu bıraktı!
Diyarbakır’da 5 yıl önce henüz 10 yaşındayken 8 sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Yasin Alökmen yaşadığı dehşeti unutamadı. Vücudundaki yara izleri, 5 yıl geçmesine rağmen iyileşmedi.

AMİDA HABER - Olay, 2019 yılında Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi’nde meydana geldi. Olay yaşandığı sırada henüz 10 yaşında olan Yasin Alökmen (15) kaçan topun peşinden gittiği sırada 8 köpeğin saldırısına uğradı. Vücudunun 28 yerinden ısırılıp, kulak kıkırdağı köpekler tarafından koparılan Yasin, komşuların köpeklere balkondan tencere ve bardak atmasıyla kurtarıldı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan Yasin Alökmen, 25 gün hastanede tedavi altında gördü.

kopek-cocuk22.jpg

Baba Mehmet Aydın Alökmen (55) oğlunun 25 yerinden yaralandığını, kulağının yarısının koparıldığını belirterek, “Doktorlar her yaraya çocuğumun kuduz olmaması için bir iğne vuruyordu. 8 tane köpeği çocuğumun üzerinde gören komşularımızdan kimisi tencere, kimisi ise bardak atarak kovdu. Çocuğumun kulağının bir parçasını kızlarım tarlanın içinde buldu. O parçayı alıp buzun içine koyarak Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüler. Doktorlar o parçayı çocuğumun kulağıyla cerrahi işlemle birleştirdi. İki gün sonra o parça tekrar düştü” dedi.

aw214928-02.jpg

‘Köpek görünce yolumu değiştiriyorum’

Saldırıya maruz kalan Yasin Alökmen (15) de, hastanede tedavisi bittikten sonra geceleri yatamaz olduğunu, halen o psikolojiyle yaşadığını anlattı. Alökmen, şöyle konuştu: “5 yıl önce sitede futbol oynarken topum tarlaya gitmişti. O sırada topumu almak isterken 8 tane köpeğin saldırısına uğradım. Komşularımızın yardımıyla canımı kurtardım. Yaklaşık 28 yerimden köpek ısırdı. Hastanede tedavim bittikten sonra geceleri yatamaz oldum. İyileştikten sonra tekrar okuluma gittim. Maalesef arkadaşlarım kulağımın yarısı olmadığı için benimle dalga geçmeye başladı. Ben de okulu bırakmak zorunda kaldım. Şu anda sanayide çalışıyorum. İşe gittiğimde köpek gördüğüm gibi yolumu değiştirip uzatmak zorunda kalıyorum.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum