Diyarbakır’da 1277 ağır hasarlı binadan 400’ü yıkılıyor

Diyarbakır’da 1277 ağır hasarlı binadan 400’ü yıkılıyor
İtiraz nedeniyle yıkım çalışmalarının durduğu Diyarbakır'da, 1277 ağır hasarlı binadan 400’ünün yıkımı ile ilgili karar çıktı.

AMİDA HABER- Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği Diyarbakır’da 411 kişi hayatını kaybetti, binlerce bina ağır hasar gördü. Deprem sonrası Valilik, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlık ve ilçe belediyeleri koordinasyonunda depremde çöken ve acil yıkım kararı verilen binaların yıkım ile hafriyat kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda merkez Kayapınar, Yenişehir, Bağlar ve Sur ilçelerindeki 1277 ağır hasarlı binadan itirazı bulunmayan 400'ünün yıkılması için ihale yapıldı. Yakında başlanacak yıkım çalışmasıyla beraber kalan 877 binanın yıkımı için de itiraz sürecinin ardından ihaleye çıkılacak. İhale işlemlerinin tamamlanmasının ardından toplam 1277 ağır hasarlı binanın yıkım çalışmalarının 3 ayda tamamlanması planlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, deprem nedeniyle kentte 6 binanın yıkıldığını, 411 kişinin hayatını kaybettiğini, 250 kişinin de enkazdan kurtarıldığını anımsattı.

Çiftçi şunları söyledi, "Kent merkezinde yıkılması gereken ağır hasarlı 1277 binamız var. İtirazsız, itiraz gelmeyen 400 binanın yıkımını çok kısa sürede tamamlayacağız. Kalan binalarla ilgili de hukuki kesinleşmeler, ilanlar gerçekleştikten sonra ihaleyle yıkım süreçlerine başlayacağız. Merkezdeki bütün ilçelerimizde önümüzdeki hafta içerisinde başlamayı ve en geç 3 ay içerisinde yıkımı bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.