Diyarbakır’da 21 plaka arttı: 8 ayda 16 bin 250

Diyarbakır’da 21 plaka arttı: 8 ayda 16 bin 250

Kaynak:Zelal Sinayiç

Geçmiş yıllarda batı illerinde meydana gelen sıkıntılar nedeniyle 21 plakayı tercih etmeyen Diyarbakır’da son 8 ayda alınan 25 bin araçtan yüzde 65’inin plakası 21 olarak kaydedildi.

AMİDA HABER - Geçmiş dönemlerde bölgede yaşanan siyasi ve toplumsal olaylar, şehirdeki araç sahiplerini farklı şehirlerde plaka almak zorunda bırakıyordu. Diyarbakırlılar, 34, 35 ve 06 plaka almayı tercih ediyordu. Ancak yeni getirilen uygulama ile vatandaşların araç plakalarını yalnızca ikamet ettikleri şehirden alması zorunlu hale getirildi. Bu düzenleme ile Diyarbakır’da 21 plaka sayısı hızla arttı.

21palaka1.jpeg

25 bin plaka işlemi yapıldı

Diyarbakır’da son 8 ayda 25 bin araç için plaka işlemi yapıldı. Bu işlemlerin yüzde 65’i Diyarbakır plakası (21) olarak kaydedilirken, kalan yüzde 35’lik kısım farklı şehirlerin plakalarına ait. Son bir ayda ise 3 bin işlem gerçekleştirildi bunların da yüzde 70-80’i Diyarbakır plakası.

Vergiler Diyarbakır’a

Bu durum, Diyarbakır için ekonomik bir avantaj da yaratıyor. Eskiden, Diyarbakırlılar araçları için vergi ödemelerini başka şehirlere yaparken, yeni sistemle birlikte Diyarbakır plakası kullanımının artması, şehre yönelik vergi gelirlerinde de bir artış sağladı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.