Diyarbakır’da 26 mahalleyi bağlayan 24 kilometrelik yol yenilendi

Diyarbakır’da 26 mahalleyi bağlayan 24 kilometrelik yol yenilendi

Kaynak:DBB Basın Bülteni

Diyarbakır’ın 26 mahallesi ile çok sayıda mezraya hizmet veren 9,5 kilometrelik Kozan-Sati ve 14,5 kilometrelik Oğlaklı grup yolları yenilendi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kırsal bölgelerdeki grup mahalle yolları ve bağlantılarında alt temel, dolgu, stabilize ve yenileme çalışmaları kapsamında 24 kilometrelik yolu tamamladı.

17 mahalleyi bağlayan yol tamamlandı

Yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Sur ilçesi kırsalında 9,5 kilometre uzunluğunda olan Kozan-Sati grup yolunun 5 kilometresi BSK (Bitümlü Sıcak Karışım), 4,5 kilometresine de 1 ve 2. kat sathi kaplama yaparak tamamladığı belirtildi.

Diyarbakır’ı Bismil’e bağlayan yoldan; Tanoğlu-Kozan-Sati-Hızırilyas, Kartaltepe, Sarıtoprak-Ambar-Sarılar-Kervanpınar-Kabasakal-Karabaş-Karaçalı-Ulutürk-Zorova-Gülpınar-Hacıosman ve Bahçecik mahalleleri faydalanıyor.

yol-yapim-ee.jpg

14,5 kilometrelik yol yenilendi

Bağlar ilçe merkezinden Şanlıurfa il sınırına kadarki bölgede yer alan 1,5 kilometre uzunluğundaki Oğlaklı-Yiğityolu-Siverek ilçe sınırı grup yolunda geçtiğimiz aylarda kazı dolgu, taş dolgu ve pmat işlemleri yapan ekipler, grup yolunun 7,7 kilometresine BSK, 6,8 kilometresine ise 1 ve 2. kat sathi kaplama yaparak tamamladı.

Grup yolu, aynı zamanda kış sezonunda turistik ziyaretlerde yoğun olarak kullanılan Karacadağ Kayak Merkezi yolu olarak da kullanılıyor.

yol-yapim.jpg

Yolun geçtiği mahalle ve mezralar

Eski Siverek Karayolu ve Diyarbakır katı atık sahası olan yoldan, Oğlaklı, Övündüler, Yiğityolu, Sakallı, Ortaören, Yukarıakdibek, Kamışpınar, Ekince ve Kırkkoyun mahalleleri ile Mezrik, Karaduman, Tokaçlı, Beykaya, Gürpınar, Döver, Hasanağa, Ürkmez, Hacıkoç, Güven, Tahtıreş, Naldöken, Bekçidamı, Gömderesi, Kelek ve Kışla mezraları faydalanıyor.

yolcizgi.jpg

Ekipler, yenilenen 24 kilometrelik Kozan-Sati ve Oğlaklı grup yollarında trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla çizgi çalışması yaptı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.