Diyarbakır’da 4 yaşındaki çocuğa istismar iddiası: Beraat çıktı

Diyarbakır’da 4 yaşındaki çocuğa istismar iddiası: Beraat çıktı
 Muhabir
Diyarbakır’da 4 yaşındaki komşusunun çocuğunu “istismar” ettiği iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki B.U beraat etti. Mahkeme, 4 yaşındaki çocuğun ifadelerini çelişkili buldu, “şüpheden sanık yararlanır” dedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’nde bu yılın Ocak ayında meydana gelen olay iddialara göre, şu şekilde yaşandı. 2020 doğumlu olan Z.L.B, annesi pazarda olduğu sırada akranı olan Y. ile oynamak için komşunun evine gitti. Ancak, arkadaşı Y, evde olmadığı için kapıyı 17 yaşındaki B.U açtı. İddiaya göre, B.U, 4 yaşındaki kızı içeri aldı, evin kapısını kilitleyerek, tıraş makinesi ile “bıyıklarını keserim” diyerek korkuttu, küçük kızı özel bölgelerine dokunarak taciz etti.

Annesine anlattı

istismar-1.jpg

Annesi pazardan geldikten sonra kızını B.U’nun evinden aldı. 4 yaşındaki Z.L.B, evde oldukları sırada, B.U’nun üzerine çıkarak, özel bölgelerine dokunduğunu, evden gitmek istemesine rağmen kapıyı açmadığını, kendisini “tıraş makinesi ile bıyıklarını keserim” diyerek tehdit ettiğini annesine anlattı. Anne R.B, çocuğunu alarak polise gitti. Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) ifadesi alınan 4 yaşındaki Z.L.B, annesine anlattığı taciz olayını, uzmanlara da anlattı.

Serbest bırakıldı

adalet.png

Z.L.B’nin ailesinin hakkında şikayetçi olduğu B.U, gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesi alınan B.U, “kişi hürriyetinden yoksun bırakma”, “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Ancak, mahkeme B. U’nun “tutuksuz yargılanmak üzere” serbest bırakılmasına karar verdi.

Karar duruşması görüldü

mahkeme2.jpg

Yaklaşık bir yıldır devam eden “istismar” davasında 17 Eylül’de karar duruşması görüldü. Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme B.U’nun üzerine atılı suçu işlemediğine kanaat getirerek beraatine karar verdi. Gerekçeli kararda, çocuğun çelişkili beyanda bulunduğu, çocuğun beyanından başka bir delil olmadığını belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “…Mağdurun aşamadaki beyanları arasında var olan esaslı çelişkilerin SSÇ (Suça Sürüklenen Çocuk) lehine yorumlanması gerektiği olayı gören kamera kaydı ve tanık beyanı bulunmaması SSÇ’nin mağdura karşı iddiaya konu cinsel davranışları gerçekleştirdiğine dair cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delilin dosya kapsamında bulunmadığı ve ‘şüpheden sanık yararlanır’ ilkesi uyarınca SSÇ’nin ‘cinsel istismar’ suçundan CMK’nın 223/2/e maddesi uyarınca ayrı ayrı beraatine karar verilmiştir.”

Uzman ‘çelişki yok’ dedi

mahkemee.jpg

Mahkeme, çocuğun beyanlarının “çelişkili” olduğunu iddia ederek beraat kararı verdi, ancak uzmanların hazırladığı raporlarda, 4 yaşındaki Z.L.B’nin beyanlarının çelişkili olmadığı, olayı annesine ve uzmanlara aynı şekilde anlattığı belirtildi. Dosyanın savcısı da, hazırladığı iddianamede, suça sürüklenen çocuk olarak tanımladığı B.U’nun “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ancak, mahkeme bu talebe uymadı.

İtiraz dilekçesi mahkemeye verildi

Karara karşı savcılık ve mağdur avukatı tarafından kararın kaldırılması ve B.U’nun cezalandırılması için itiraz dilekçesi verildi. Dosya üst mahkeme olan bölge adliye mahkemesinde tekrar incelenecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum