Diyarbakır’da 450 bin yerli üretim çiçek toprakla buluştu: 150 bini yolda

Diyarbakır’da 450 bin yerli üretim çiçek toprakla buluştu: 150 bini yolda
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tesislerde üretilen 450 bin mevsimlik çiçek toprakla buluşurken, 150 bin çiçeğin daha refüj ve kavşaklarda değerlendirileceği açıklandı.

Diyarbakır’da 450 bin yerli üretim çiçek toprakla buluştu: 150 bini yolda! Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tesislerde üretilen 450 bin mevsimlik çiçek toprakla buluşurken, 150 bin çiçeğin daha refüj ve kavşaklarda değerlendirileceği açıklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinin refüj ile kavşaklarını süslemek için 4 farklı tür ve renkte yazlık mevsimlik çiçek üretimini kendi imkanlarıyla yapıyor.

150 bin çiçek daha üretilecek

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Yenişehir ilçe sınırları içinde yer alan Fidanlık Şefliğinde üretilen 450 bin mevsimlik çiçeğin, kentin farklı noktalarında toprakla buluşturulduğu belirtilerek 150 bin adet farklı renklerde zinnia, kadife ve Çin karanfili üretiminin ise devam ettiği açıklandı.

3 aşamalı üretim

Ekipler, üretim aşamasında ilk olarak torf ve perlit karışımlı tavalara çiçeklerin tohumlarını serpiyor. Yapılan ilaçlama işleminden sonra tohumlar, 3 yapraklı aşamaya geldiğinde bitkiler, şaşırtma tünellerine alınıyor. 15 gün süren şaşırtmanın ardından çiçeklere, yaprak gübresi ve düzenleyici ilaçlar uygulanıyor. Tüm bu aşamaların tamamlanmasından sonra yazlık mevsimlik çiçekler kentin refüj ve kavşaklarında toprakla buluşuyor.

150 bin çiçek kavşak ve refüjleri süsleyecek

Fidanlık Şefliğindeki ekipler, 15 bin kırmızı ve 15 bin beyaz olmak üzere 30 bin zinnia, 10 bin Çin kadifesi, 60 bin sarı, 50 bin adet de turuncu renkte olmak üzere 110 bin kadife çiçeğinin üretim aşamasını tamamladıktan sonra kentin refüj ve kavşaklarında değerlendirecek.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Fidanlık Şefliğinde yazlık mevsimlik çiçek dışında farklı türlerde ağaç ve çalı üretimi de yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.