Diyarbakır’da 5 yılda 14 turist Müslüman oldu

Diyarbakır’da 5 yılda 14 turist Müslüman oldu

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır’da son 5 yılda İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak bilinen tarihi Ulucami’ye gelen 14 turist Müslüman oldu.

AMİDA HABER - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi Ulu Cami'de 5 yıldır gelen yerli ve yabancı turistlere 6 dilde rehberlik hizmeti veren Yaser Aydın, bu süre zarfında 14 kişinin müslüman olmasına şahitlik ettiğini söyledi.

6 dilde gönüllü rehberlik

Ulu Cami’de gönüllü rehberlik yapan Yaser Aydın, 5 yıldır Arapça, İngilizce, Rusça, İspanyolca, Türkçe ve Kürtçe dillerinde İslam'ı anlatıp gelen turistlere dini materyaller hediye ediyor.

ulu-cami-rehber445.jpg

En son bir Alman vatandaşı Müslüman oldu

Aydın, 5 yıl içinde 14 kişinin Müslüman olmasına şahitlik ettiğini şu sözlerle dile getirdi:

“Yaklaşık 5 yıldır Diyarbakır Ulu Cami'de yabancılara yönelik 6 dilde tanıtımlar yapıyorum. Şu ana kadar yaklaşık 14 kişinin İslam'a geçtiğini gördüm. Elhamdülillah buna şahitlik ettik. Sur İlçe Müftülüğü olarak İhtida programları düzenledik. Salı günü bir Alman vatandaşı burada Müslüman oldu, gerçekten bizleri çok mutlu etmişti. Genelde Arapça, İngilizce, Rusça ve İspanyolca dillerinde elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum. Yerli misafirlerimize de yine Türkçe ve Kürtçe dilinde hizmet etme gayreti içerisindeyiz”.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum