Diyarbakır’da 60 yaşındaki adama penisini öptürdü: Karar çıktı

Diyarbakır’da 60 yaşındaki adama penisini öptürdü: Karar çıktı
Diyarbakır’da 60 yaşındaki Süleyman D.’ye cinsel organını öptürüp o anları kaydeden Suriyeli Malik Hüsso ve yakınlarının yargılandığı davada karar çıktı.

AMİDA HABER- Akıl almaz işkence olayı Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde yaşandı. Silvan İlçesi’nde yaşayan Suriye uyruklu Rabia ve Malik Hüsso çifti ile akrabaları olan Zekeriya Abdullah’ın, Süleyman D.’ye tuzak kurup telefon, para ve kimliğini gasp ettikten sonra feci şekilde dövdükleri gerekçesiyle haklarında açılan davaya Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Eşini taciz ettiği iddiası

Karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Hüsso çifti ile akrabaları Zekeriya Abdullah ile Rabia Hüsso’yu taciz ettiği ileri sürülen Süleyman D. katılmadı.

silvan1.jpg

Hazırladığı mütalaasını mahkemeye sunan savcı, Rabia Hüsso’nun kocası Malik ile işbirliği yaparak Süleyman D’yi kandırarak Silvan çıkışındaki bir yere çağırdıkları belirtildi.

Rabia’nın araca bindiği sırada arka kapıdan eşi Malik’inde araca bindiği, Süleyman D’nin kabul etmesi üzerine Malik’in yolda akrabası olan Zekeriya Abdullah’ı da arayıp kendileriyle gelmesini istediği bildirildi.

Cinsel organını öptürdü

dava.jpg

Silvan çıkışında aracı durduran Malik ve Zekeriya’nın Süleyman D’yi araçtan indirip el ve ayaklarını bağladıktan sonra feci şekilde dövdüklerini belirten savcı, 60 yaşındaki adamın öldüresiye dövüldükten sonra Malik Hüsso’nun cinsel organını çıkarıp Süleyman D.’ye öptürüp oral seks yapmaya zorladığı, ardından bu görüntülerini cep telefonuyla kayda aldığı ifade edildi.

Savcı, Süleyman D’nin üzerindeki 1.500 lira parası, kimliği ve bagajındaki pompalı tüfeğinin üç Suriyeli tarafından gasp edildiğini belirterek, olayı kimseye anlatmaması içi Süleyman D’nin tehdit edildiği ifade edildi.

Mağdur adamın şikayeti üzerine üç Suriyelinin teşhis edildiğini kaydeden savcı, şüphelilerin cezalandırılmasını talep ederken, kadını taciz ettiği iddia edilen adamın ise delil yetersizliğinden beraatını istedi.

Mahkeme üç Suriyeliye ceza verdi

Mahkeme, kadını taciz ettiği iddia edilen Süleyman D. hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verdi. Malik Hüsso nitelikli yağmadan 11 yıl, kasten yaralamadan 1 yıl 2 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan 4 yıl, oral seks yaptırdığı için cinsel saldırı suçundan 9 yıl, bunu cep telefonuyla kayda aldığı için özel yaşamın gizliliğini ihlal suçundan 2 yıl olmak üzere toplam 27 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

Yurt dışı yasağı konuldu

Eşi Rabia Hüsso ise yağmadan 11 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan 4 yıl, kasten yaralamadan 1 yıl 2 ay olmak üzere 16 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı. Sanık Zekeriya Abdullah ise yağmadan 11 yıl hapisle cezalandırıldı. Suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için cezası 6 yıla düşürüldü. Mahkeme, karar kesinleşinceye kadar sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı uygulanmasına, bunu ihlal ettikleri taktirde tutuklanacaklarına oy birliğiyle karar verdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum