Diyarbakır’da 62 yaşındaki kanser hastası evsiz kaldı

Diyarbakır’da 62 yaşındaki kanser hastası evsiz kaldı
 Muhabir
Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesi'nde yaşayan 62 yaşındaki kanser hastası Gülser Korkmaz’ın ağır hasarlı olmasına rağmen yaşadığı evinin bir hafta içinde yıkılacağı kendisine tebliğ edildi. Ekipler evin elektriğini kesti. Korkmaz, destek istedi.

AMİDA HABER - Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen, birçok kişi hâlâ mağdur durumda. Bu mağdurlardan biri de 62 yaşındaki kanser hastası Gülser Korkmaz. Korkmaz’ın Çüngüş İlçesi Avut Mahallesi’ndeki evine, depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarında ağır hasar raporu verilmedi.

6.jpeg

İkinci tespit çalışmasında yan binanın ağır hasarlı olmasından dolayı Korkmaz’ın evi de ağır hasarlı olarak rapor edildi. Geçen yıl evin yıkımı kararı alındı, ancak seçim nedeniyle yıkım ertelendi. Geçtiğimiz hafta Korkmaz’a evin yıkılacağı tebliğ edildi. Korkmaz, yaylada iken, ekipler tarafından evin elektriği de kesildi.

‘Evi boşaltmamı istiyorlar’

1.jpeg

Kışları Çüngüş’teki ağır hasarlı evinde, yazları ise yaylada yaşayan ve kimsesi olmayan Korkmaz’a bir hafta içinde evi boşaltması gerektiği iletildi. Büyük mağduriyet yaşadığını dile getiren Gülser Korkmaz, deprem nedeniyle herhangi bir destek alamadığını belirtti.

5.jpeg

Eşini de kanserden kaybettiğini söyleyen Korkmaz, “Kanser hastasıyım, depremden önce tedavi için İstanbul’a taşındım, bu yüzden Diyarbakır'da değildim. Depremden sonra yapılan ikinci tespitte evime ağır hasar raporu verildi. Geçen yıl ev için yıkım kararı verildi, ancak seçim süreci nedeniyle ertelendi. Adresim İstanbul’da olduğu için deprem sonrası kira yardımı da alamadım. Geçen gün yayladayken ekipler gelip elektrik sayaçlarını çıkardı ve elektriğimi kestiler. Yıkım kararı olduğu için bir hafta içinde evi boşaltmam gerektiğini söylediler” dedi.

‘Gidecek yerim yok’

4.jpeg

Gidecek yerinin olmadığını belirten Korkmaz, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: “Yazları yaylada, kışları ise merkezde kalıyorum. Hiç kimsem yok. Kış için bütün hazırlıklarımı yaptım, odunluğumu doldurdum. Şimdi evden çıkmamı istiyorlar; tek başıma nereye, nasıl gideyim? Yayladaki evim kışları kalınabilecek bir yer değil; hem çok soğuk hem de tenha, kimse yaşamıyor. Zaten kanser tedavisi görüyorum, kışları orada kalmam imkânsız. Sadece ‘dul’ maaşıyla geçiniyorum. Elektriğim kesildiği için buzdolabındaki her şey bozuldu. Evin elektriği günlerdir yok. Önümüzdeki günlerde gelip evimi yıkacaklar ama yeni evlerin temeli bile atılmamış. Ben nerede kalacağım?”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.