Diyarbakır'da 89 aday adayına temayül yoklaması

Diyarbakır'da 89 aday adayına temayül yoklaması
AK Parti’nin 81 ilde yaptığı temayül yoklaması Diyarbakır’da da 89 aday adayı için başladı. Yoklama akşam saatlerine kadar sürecek. Adayların 11 Nisan tarihinde açıklanması bekleniyor.

-AMİDA HABER - AK Parti’nin aldığı karar doğrultusunda 81 ilde olduğu gibi, Diyarbakır’da milletvekili aday adaylarını belirlemek için partililer sandık başına gitti. Seyrantepe Spor Salonunda yapılan temayülde, il başkanlıkları üzerinden teşkilatlara, bölgelerinde milletvekili aday adaylığı için kimlerin yer almasını istediği soruluyor. Temayül yoklaması sonuçları genel merkez sistemine düşecek ve açıklanmayacak. Temayül komisyonunda görevlendirilmeler yapılabilecek, bu nedenle MYK ve MKYK üyesi 73 ismin 25 Mart’ta Ankara’da olmaları istendi.

akparti1.jpg

Son karar Erdoğan’ın

Erdoğan’ın bizzat üzerinde çalıştığı listelerin belirlenmesinde tek etken temayül yoklamaları olmayacak. Temayül yoklamasının ardından öne çıkan adaylar genel merkeze çağrılarak mülakat yapılacak. Temayülde öne çıkan isimlerin, her ilde yapılan ankette de çıkması, listede isminin yer almasında etkileyici olacak. Adaylıklarda son kararı Erdoğan verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.