Diyarbakır’da 9 kişi ölmüştü: Flaş gelişme yarın!

Diyarbakır’da 9 kişi ölmüştü: Flaş gelişme yarın!
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde 9 kişinin yaşamını yitirdiği arazi kavgası ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı Serçeler Mahallesi’nde 15 Haziran 2023’te Taş ve Alyamaç aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıkmış, silahların kullandığı kavgada 9 kişi yaşamını yitirmişti. Olayda, Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti, Ahmet Alyamaç ve M.A. ise yaralandı.

Yarın barışacaklar!

bismil.jpg

İki aile arasında yaklaşık bir yıldır süren husumet, Bismil Kanaat Önderleri Derneği’nin çabaları ile sonuçlanacak. Derneğin Genel Sekreteri Nufer Şen Amida Haber’e yaptığı açıklamada, “O elim olayın gerçekleştiği tarihe kadar iki ailenin barışması için 7 girişimimiz oldu, ancak sonuç alamadık” dedi. Şen, yarın düzenlenecek “barış yemeği” ile iki aile arasındaki husumeti sonlandıracaklarını söyledi.

Kimler katılacak?

bismil2.jpg

Taş ve Alyamaç aileleri arasında geçen yılın Haziran ayında başlayan husumetin sonuçlanması için yarın Bismil’de düzenlenecek “barış yemeğine” Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı, Bismil Kaymakamı ile siyasi parti temsilcilerinin katılması bekleniyor. Nufer Şen, “Bizim için yarın çok önemli. Zira derneğimiz tüm partileri aynı mesafede görür ve o prensiple hareket eder. Derneğimizde hiç ama hiçbir şekilde hiçbir parti lehine veya aleyhine bir konuşma olmaz ve buna müsaade edilmez. Diyarbakır’daki bütün siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini davet ettik. Yemekli bir toplantı olacak. Bin 250 kişinin katılımını bekliyoruz” dedi.

Haber: Hozan Adar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.