Diyarbakır’da 9 kurşunla öldürülmüştü: Şok eden savunma!

Diyarbakır’da 9 kurşunla öldürülmüştü: Şok eden savunma!
 Muhabir
Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde Tiktok hesabı açarak canlı yayın yaptığı için Meryem Sevim’i 9 kurşunla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Musa Sevim’in yargılandığı davada karar çıktı.

AMİDA HABER - Kan donduran olay, 13 Kasım 2022’de Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde meydana geldi. Fail Musa Sevim, Meryem Sevim’in kafede olduğunu öğrenip, arkadaşları S.D ve Y.Ö ile birlikte adrese gitti. Burada, yanında taşıdığı tabancayı çıkaran Musa Sevim, Meryem’e peş peşe ateş etti. Vücuduna 9 kurşun isabet eden Meryem Sevim hayatını kaybederken, Musa Sevim ise kaçtı. Musa Sevim olaydan 1.5 ay sonra yakalanarak cezaevine konuldu.

690.jpg

2 yıl sonra karar çıktı

Yaklaşık iki yıldır Diyarbakır 12 Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamada dün karar çıktı. Karar duruşmasına tutuklu bulunan Musa Sevim SEGBİS sistemi üzerinden, tutuksuz yargılanan sanıklar S.B ile Y.Ö duruşmaya katılmazken, sanık ve maktul Meryem Sevim’in yakınları ile avukatları katıldı.

Tartışma sonrası kafasına sıktı

Esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunan duruşma savcısı, Meryem Sevim’in kafede olduğu sırada sanık Musa Sevim’in arkadaşları Y.Ö ve İ.Ç ve S.S.Ç, M.S.B ve F.A ile birlikte geldiklerini hatırlattı. Yaşanan tartışmanın ardından sanık Musa Sevim’in Meryem’i hedef alarak ateş ederek ölümüne neden olduğu vurgulandı.

sevim-1.jpg

‘Öldürürken bile hakaretler savurdu’

Maktul Meryem Sevim’in vücudunda alkol ve uyuşturucu bulunmadığını dile getiren savcı, sanık Musa Sevim’in Meryem'in kafasına doğru hedef gözeterek ateş ettiği, Meryem'e yönelik ağır sözler sarf ettiğine yer verdi. Savcı mütalaasında sanık Musa Sevim’in kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.

‘Tahliyemi talep ediyorum’

Mahkemenin son kez söz hakkı verdiği tutuklu sanık Musa Sevim ise şok bir talepte bulundu. Sevim şu savunmayı yaptı, “Ben daha önceki savunmalarımı tekrar ediyorum, tanık huzurunuza yemin etti, yalan söylemektedir, tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti karar verdi

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanık Musa Sevim’i ‘canavarca hisle adam öldürmek suçundan’ ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.