Diyarbakır’da adli yıl açılışı: Tahir Elçi, Kavala ve Demirtaş!

Diyarbakır’da adli yıl açılışı: Tahir Elçi, Kavala ve Demirtaş!
 Muhabir
Adli yılın açılışı nedeniyle açıklama yapan Diyarbakır Barosu’nun Tahir Elçi cinayeti ile Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluğuna dikkat çekti.

AMİDA HABER - Adli yılın açılışı nedeniyle Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatlar adliye önünde bir araya geldi. Baro Başkanı Nahit Eren, savaş, çatışma ve şiddet olaylarına dikkat çekerek, “Diyarbakır Barosu olarak; savaş, çatışma ve şiddet olaylarının karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, ülkemizin; hukuk, demokrasi ve insan hakları alanında yaşadığı sorunların temelinde Kürt Meselesinin çözümsüzlüğündeki ısrar olduğunu hatırlatıyor, toplumun demokratik çözüm beklentilerine karşılık gelecek diyalog ve barış zeminin yaratılması çağrımızı yineliyoruz” dedi.

adli-yil-diyarbakir1.jpg

AİHM kararları

AİHM’nin Demirtaş ve Kavala hakkında verdiği ihlal kararlarının uygulanmamasını hatırlatan Nahit Eren, “Bir kez daha sormak ve ifade etmek isteriz ki, Anayasada tanımlanan hukuk ilkesinden şayet vazgeçmemiş iseniz, yargı yetkisini kabul ettiğiniz AİHM’nin ve Anayasaya göre kararları bağlayıcı olan Anayasa Mahkemesi Kararlarını derhal uygulamanız gerekmez mi?”

adli-yil-diyarbakir.jpg

Tahir Elçi cinayeti

Tahir Elçi cinayetinde sanıkların tümüne beraat verilmesini hatırlatan Eren, “Geçtiğimiz adli yıl, Diyarbakır Barosu tarafından ayrıca bir utanç yılı olarak hatırlanacaktır” dedi. Karar ile cinayetin, hukuk camiasının ve Kürt toplumunun gündeminden düşürülmesinin amaçlandığını belirten Eren, şunları söyledi: “Bu suikastı hukuk camiasının gündeminden düşürme ve Kürt toplumun hafızasından da silme çabaları asla başarıya ulaşamayacaktır. Kürtlerin mağduru olduğu yargılama dosyalardaki cezasızlık pratiği ve politikası ile dün mücadele ettiğimiz gibi bugünde mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.