Diyarbakır’da “Aile İçi Şiddet Döngüsü” Semineri Düzenlendi
Diyarbakır’da “Aile İçi Şiddet Döngüsü” Semineri Düzenlendi
Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve SKS işbirliği ile Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’nde çalışan idari personele yönelik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Altındağ tarafından “Aile İçi Şiddet Döngüsü” başlıklı bir seminer verildi.
Doç. Dr. Altındağ, öncelikle aile içi şiddete neden olan etkenler üzerinde durdu. Fiziksel, duygusal, ekonomik, çocuk ihmali gibi aile içi şiddet çeşitlerine dikkat çeken Doç. Dr. Altındağ, çocukluk ve gençlik dönemlerinde aile içi şiddetin uygulandığı bir ortamda yetişenlerin, şiddet gösterme eğiliminin ne kadar yüksek olduğu örneklerle ve istatistiki bilgilerle açıkladı.
GÜNCELLİĞİNİ KORUYAN BİR SORUN
Şiddetin, toplum tarafından paylaşılan bir değer yargısı olarak kabul edilmesi ve kuşaktan kuşağa aktarılmasının sosyal nedenlerine vurgu yapan Doç. Dr. Altındağ, dünyada ve Türkiye’de hala güncelliğini koruyan bir sorun olmaya devam eden kadına yönelik şiddet konusunda bilgiler aktardı.
Kadına yönelik şiddetle mücadelenin öncelikli toplumsal sorumluluklar arasında yer alması gerektiğini, bunun için de sivil toplum kuruluşlarının, kadın örgütlerinin, kamu kurumlarının ve üniversitelerin işbirliği içinde yürüteceklerin çalışmaların önemini söyleyen Doç. Dr. Altındağ, katılımcıların sorularını yanıtlaması ile semineri sonlandırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.