Diyarbakır’da AK Partili belediye de Kürtçe’ye geçti!

Diyarbakır’da AK Partili belediye de Kürtçe’ye geçti!
Diyarbakır’da AK Partili belediye duyurularını Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe de yapmaya başladı, web sitesinde de güncelleme yapılması planlanıyor.

AMİDA HABER - 8 yıl kayyımla yönetilen Diyarbakır’daki 14 belediye 31 Mart seçimlerinde DEM Parti’ye geçti. DEM Partili belediyeler, kayyımların kaldırdığı Kürtçe duyurulara yeniden başladı, belediyelerin tümü basın duyurularını Kürtçe’nin iki lehçesinde yapmaya başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde de Kürtçe selamlama uygulaması başlatıldı.

AK Partili belediye de geçti

AK Parti’nin kazandığı Eğil Belediyesi de sosyal medya hesaplarından yaptığı duyurularda Kürtçeye yer vermeye başladı. Dün başlayan uygulama ile belediyenin çalışmaları, Türkçenin yanı sıra Kurmanci ve Zazaca olarak da vatandaşlara duyurulacak.

egil-belediyesi.webp

Web sayfasına de eklenecek

Amida Haber’e konuşan Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu, “Sosyal medyamızda uygulamaya başladık. Web sitemizde de benzer bir güncelleme düşünüyoruz. Kürtçe, Türkçe ve Zazacanınn web sayfamızda yer alması için de çalışmalarımız sürüyor” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.