Diyarbakır’da Amerikalı dev şirket için petrol arama ve çıkarma izni çıktı

Diyarbakır’da Amerikalı dev şirket için petrol arama ve çıkarma izni çıktı
 Muhabir
ABD merkezli dev petrol şirketi Transatlantic Petroleum’a Diyarbakır’da petrol arama, çıkarma ve depolama izni verildi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Transatlantic Petroleum şirketinin "Ham Petrol Arama Çıkarma (Üretim) ve Depolama Faaliyeti" projesine onay verildiğini duyuruldu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Yenievler Mahallesi’nde ABD’li dev petrol şirketi Transatlantic Petroleum ile Zorlu Enerjinin ham petrol arama, çıkarma ve depolama projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildiği ifade edildi.

transatlantic-petrol.jpg

Diyarbakır Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün konuya ilişkin duyurusunda şöyle denildi:

“İlimiz Sur İlçesi, Yenievler Mahallesi mevkii (Yeniev-12 ve Yeniev-13 Lokasyonu) ARİ/TRS/K/M44/-b2-1 ruhsat nolu alanda TRANSATLANTİC PETROLEUM HAM PETROL VE DOĞALGAZ ARAMA VE ÜRETİM A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan "Ham Petrol Arama Çıkarma (Üretim) ve Depolama Faaliyeti" projesine ait, Valiliğimize (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) sunulan nihai proje tanıtım dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir.

Yapılan değerlendirme ile ÇED Yönetmeliği'nin 17. Maddesi gereğince; "Ham Petrol Arama Çıkarma (Üretim) ve Depolama Faaliyeti" projesine Valiliğimizce "ÇED Gerekli Değildir" kararı verilmiştir.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.