Diyarbakır’da asfaltsız yol çamur deryasına döndü!

Diyarbakır’da asfaltsız yol çamur deryasına döndü!
 Muhabir
Diyarbakır’ın Çınar İlçesine bağlı Molakopat Köyü’nde sürekli patlayan su borularından sızan su, asfaltsız köy yolunu çamur deryasına çevirdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır genelinde bozuk olan yollar sürekli gündeme geliyor. Çınar ilçesi Göktepe Molapolat Köyü’nde asfaltı yapılmayan köy yolu, köylüler için eziyete dönüştü.

amidahaber-12.jpg

Köy sakinleri köylüler, sürekli patlayan su boruları ve bozuk köy yollarıyla mücadele ediyor. Sürekli patlayan borular nedeniyle yolların çamur ve çukurlarla dolduğunu belirten köy sakinleri, kış gelmeden, yolların onarılmasını istedi.

‘Çocuklar ve engelliler sıkıntı yaşıyor’

amidahaber-10.jpg

Amida Haber’e konuşan köy sakinlerinden Gülistan Sarıçelik, yaşadıkları zorlukları anlattı.

amidahaber-11.jpg

Sarıçelik, “Benim evim köyden uzak. Borulara sürekli patlıyor. Çukurlar oluşuyor. Benim kaynanam engelli. 4 çocuğum var. 300 metre uzaktaki köye gidiyorlar. Kışın yol çamurundan ziyade su patlakları da çok oluyor. Belediyeye defalarca kez gittim. İki defa çakıl döktüler fakat çözüm olmadı. Hala aynı sorunlarla karşı karşıyayız. Kış da yaklaşıyor. Çocuklar çamur içerisinde kalıyor. Yollarda hep çukurlar oluşuyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.