Diyarbakır’da bazı STK ve Baro’ya operasyon: Yüzlerce gözaltı var

Diyarbakır’da bazı STK ve Baro’ya operasyon: Yüzlerce gözaltı var

Son dakika: Diyarbakır merkezli 21 ilde yapılan operasyonda 110 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP'li yöneticiler, STK temsilcileri, gazeteciler, avukatlar ve sanatçılar bulunuyor. Operasyon devam ediyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 21 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri eş zamanlı yüzlerce adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında avukat, gazeteci, sanatçı ve siyasetçilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’da gözaltına alınanlar hakkında 24 saat avukatlarıyla görüşme yasağı getirildi.

'150'nin üzerinde gözaltı var'

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, “Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 150’e yakın gözaltı var. Operasyon halen devam ediyor. Gözaltılar devam ediyor. Birçok avukat arkadaşımızın bürolarında aramalar sürüyor. Şuana kadar bir gerekçe belirtilmiyor. Bize sunulan bir gerekçe yok. Farklı meslek gruplarına yönelik bir operasyon. Aralarında sanatçı, siyasetçi, STK temsilcileri ve avukatlar var. Genel yürütülen bir soruşturma” ifadelerini kullandı.

Temel: Seçim kaybetme korkusu

Sosyal medya hesabından gözaltı kararına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel şu ifadeleri kullandı, " Seçim arifesinde iktidar kaybetme korkusuyla yine gözaltı operasyonlarına sarıldı. Sabah partimizin MYK üyeleri, eşbaşkan yardımcıları, gazeteci, sanatçı ve avukatların içinde olduğu onlarca arkadaşımız Amed’te gözaltına alındılar…Kaybetmekten kurtulamayacaksınız!" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan Diyarbakır Barosuna üyesi avukatlar şunlar:

Berdan Acun, Mehmet Öner, Halise Dakalı, Resul Temur, Pirozhan Karali, Muhittin Muğuç, Özüm Vurgun, Bünyamin Şeker, Fırat Taşkın, Salih Tekin, Zozan Acar, Mazlum Dinç, Büşra Eylül Özgültekin, Burhan Arta, Jiyan Sametoğlu, Metin Özbadem, Gurbet Özbey Öner, Adile Salman, Şerzan Yelboğla, Süleyman Şahin, Gülistan Ateş, Fırat Yıldız, Serhat Hezer, Kenan Aygay, Şirin Şen ve Bahar Okay.

Baro itirazda bulundu

Öte yandan Diyarbakır Barosu, gözaltına alınan avukatların serbest bırakılması için Cumhuriyet Başsavcılığına itirazda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.