Diyarbakır’da belediyenin ’mührü’ de kazıyı durduramadı!

Diyarbakır’da belediyenin ’mührü’ de kazıyı durduramadı!

Diyarbakır’da yıkılan Turistik Otel’de yürütülen kazı çalışmasından zarar gören, Öğretmenevi tahliye edildi. Belediye mühürlemesine rağmen Turistik Otel’deki kazı, durdurulmadı.

AMİDA HABER- Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Elazığ Caddesi üzerinde bulunan tarihi turistik otel geçtiğimiz yıl satılmıştı. Tarihi Turistik Otel alanında bir süredir başlayan kazı çalışmaları devam ediyor. Kazıdan dolayı, bitişiğindeki Öğretmenevi’nin bahçe duvarı, ağaçları, bahçe döşemeleri ve su deposu yıkıldı. Çalışmada, 14 metre derinliğe kadar kazı yapılmasına rağmen hiçbir güvenlik tedbiri alınmadı. Öğretmenevi bahçesine de 6 metre girildiği için, binada çökme meydana geldi.

belediye-kazi-muhur1.jpg

İzin ruhsatı yok

Yapılan kazı çalışmasının izin ruhsatının bulunmadığı, konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü mühendislerince rapor tutuldu. Raporda, durumun aciliyetine dikkat çekilerek, Diyarbakır Valiliği ile Yenişehir Belediyesi’ne gönderildi. 6 Ocak günü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tutuğu raporla, kurum faaliyetleri durdurulmuş ve Öğretmenevi’nin konaklama ünitesi boşaltıldı.

Belediye mühürledi

Öğretmenevi boşaldıktan sonra, Turistik Otel’de yürütülen kazı, Yenişehir Belediyesi’nin kararı ile mühürlenerek durduruldu. Ancak, mühürleme kararına rağmen kazının devam ettiği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.