Diyarbakır’da Beyoğlu’nun yargılandığı davada karar!

Diyarbakır’da Beyoğlu’nun yargılandığı davada karar!

Kaynak:Zelal Sinayiç

Son dakika: Diyarbakır’da rüşvet soruşturması kapsamında yargılanan eski Bağlar Belediyesi başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında tutuklama kararı çıktı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da rüşvet soruşturması kapsamında hakkında dava açılan eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yardımcısı Sıdık Aycil ve İmar çalışanı Fırat Kılıç hakkında açılan davaya devam edildi. Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Hüseyin Beyoğlu katılmazken, davacı İş adamı Nusret Bakirhanlı ve avukatlar hazır bulundu.

beyoglu.jpg

Mahkeme tutuklanmasını istedi

Duruşmada, mahkeme heyeti davacı Nusret Bekirhanlı’nın avukatına söz verdi. Avukat Vedat Yentürk, Beyoğlu’nun tutuklanması yönünde talepte bulundu. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklanması yönünde karar verdi.

Taşınmazlara el konulmuştu

beyoglu3.jpg

Bu arada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında geçen yıl gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan, 1 hafta önce kendisi ile birlikte 15 şüphelinin taşınmazlarına ve aramalarda ele geçirilen yüklü miktarda döviz ile altına tedbirden el konulmuştu.

Ne olmuştu?

Bağlar Belediyesi’ne başvuran bir iş insanı, İmar Müdürlüğü’nde çalışan Fırat Kılıç’ın kendisinden rüşvet istemesi üzerine durumu polise bildirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Kılıç’a teslim edilmek üzere seri numaraları alınmış paraların teslimi sırasında baskın düzenledi. Rüşvet operasyonu kapsamında Kılıç gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen Kılıç’ın ifadeleri üzerine soruşturmayı genişleten polisin, bu kez imardan sorumlu başkan yardımcısı Sıddık Aycıl'ı gözaltına almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum