Diyarbakır’da bir avukat daha tutuklandı

Diyarbakır’da bir avukat daha tutuklandı

Diyarbakır merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat Şerzan Yelboğa tutuklandı. Yelboğa ile birlikte tutuklanan avukat sayısı 4’e çıktı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açık tanık ifadeleri doğrultusunda seçim öncesi Diyarbakır merkezli 21 ilde aralarında gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve avukatların da ivil bulunduğu operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 216 kişiden 145’i, 25 Nisan’da gözaltına alındı. 145 kişiden 51’i “örgüte üye” oldukları gerekçesiyle tutuklandı, 94'ü serbest bırakıldı.

Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunduğunu öğrenen avukatlar Bahar Oktay, Fırat Yıldız, Muhittin Muğuç, Şerzan Yelboğa ve Adile Salman ifade vermek için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti. Avukatlardan Oktay, Yıldız, Muğuç ve Salman adli kontrol tedbiri Yelboğa ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Yelboğa hakkında tutuklama, kararı verdi. Mahkeme, Yıldız, Muğuç ve Salman'ı adli kontrolle, Oktay’ın ise herhangi bir tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılmasına karar verdi.

98 kişi serbest bırakıldı

Soruşturma kapsamında avukat Serhat Hezer, Burhan Arta ve Özüm Vurgun tutuklanmıştı, Şerzan Yelboğa ile birlikte tutuklu avukat sayısı 4’e çıktı. Soruşturma kapsamında 25 Nisan’dan bu yana 52 kişi tutuklandı, 98 kişi serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.