Diyarbakır'da Bir Dram: Ekin Ailesi

Diyarbakır'da Bir Dram: Ekin Ailesi
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan Ekin Ailesi, adeta bir dramın kahramanları gibi. Harabe bir evde yaşayan iki kişilik bu aile, art arda gelen trajedilerle boğuşuyor.

Diyarbakır'da Bir Dram: Ekin Ailesi! Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan Ekin Ailesi, adeta bir dramın kahramanları gibi. Harabe bir evde yaşayan iki kişilik bu aile, art arda gelen trajedilerle boğuşuyor.

Ailenin dağılması

Ekin Ailesi eskiden 4 kişilik bir aileydi. Baba ilgisizliği ve annelerinin başka bir kadınla evlenmesi sonrasında çocuklar, anneleri tarafından terk edildi. Babaannelerine sığınmak zorunda kalan çocuklardan 14 yaşındaki kız çocuğu istismara uğradı. Bu olay aileyi derinden sarstı ve erkek kardeş, ablasını istismar eden kişiyi öldürerek cezaevine girdi. Diğer kardeş ise devlet korumasına alınıp yurda yerleştirildi. Geriye ailenin tek çocuğu olan 10 yaşındaki kız çocuğu ve babaanne kaldı.

Zorlu yaşam koşulları

Ekin Ailesi'nin geliri yok ve yaşadıkları evin durumu içler acısı. Geçimlerini komşularının yardımıyla sağlayan babaanne ve torunu için durum oldukça zor.

Kızılay ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü ekipleri ailenin zor durumunu fark ederek halı, kilim ve yakacak gibi maddi destekler sağladılar. Fakat asıl önemli olanın ailenin psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarına odaklanmak olduğu belirtildi.

Duyarlılık çağrısı

Ekin Ailesi'nin dramı, toplumun duyarlılığını artırarak benzer durumdaki ailelere destek olma çağrısı yapıyor. Umarız ki aile, yaşadıkları zorlukları aşabilir ve daha iyi bir yaşam standardına kavuşabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.