Diyarbakır’da Bir İlk: Terziler Yarışacak!

Diyarbakır’da Bir İlk: Terziler Yarışacak!
Diyarbakır’da bir ilk yaşanacak. Terzilerin hünerlerini sergileyecekleri bir yarışma düzenlenecek.

Diyarbakır’da Bir İlk: Terziler Yarışacak! Diyarbakır’da bir ilk yaşanacak. Terzilerin hünerlerini sergileyecekleri bir yarışma düzenlenecek.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı Terziler Odası tarafından Diyarbakır’da 1. Geçmişten Geleceğe Yöresel Kıyafetler ve Moda Tasarım Yarışması düzenlenecek.

Diyarbakır Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan etkinlikte Diyarbakır’daki terziler ürettikleri kıyafetlerle boy gösterecek.

Etkinliğe az bir zaman kalmasından dolayı heyecanın hat safhada olduğu terziler son rotüşlarını yapıyor. Yarışmada kadın ve erkek terziler kadim kent Diyarbakır’ı yansıtacak motiflerin yanı sıra Şık, estetik ve etkileyici tasarımlarla da kıyafet dünyasına modern ürünler kazandırmayı hedefliyor.

Çalışma azmiyle ve kadınlara sağladığı iş imkanlarıyla tanınan, Diyarbakır'da faaliyet gösteren onlarca meslek odası içindeki tek kadın başkan olma unvanını da elinde bulunduran. Diyarbakır Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Saniye Atmaca, Böyle bir etkinliği Diyarbakır’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Yarışmanın Diyarbakır kültürünün yanı sıra modern tasarımlarında olacağını anımsatan Atmaca, “Bu yarışmayla birlikte yetenekli terzilerimizin daha çok tanınmasına imkan vereceğiz. Daha önce böyle bir etkinliğin düzenlenmemiş olması bu konuda bir ilki gerçekleştiriyor olmamız heyecan verici.” İfadelerine yer verdi.

Kentin çok yetenekli terzilerinin olduğunu vurgulayan Saniye Atmaca, “Terzilerimiz çok yetenekli ve ortaya çok güzel eserler koyacaklarından eminim şimdiden hepsine başarılar diliyorum.” Dedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Salonu'nda düzenlenecek olan yarışma halka açık bir şekilde 19 Ocak Cuma günü saat 14:00'te Diyarbakırlıları ağırlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.