Diyarbakır’da ‘bombalı eylem’ iddiası: 31 yıl hapis istendi

Diyarbakır’da ‘bombalı eylem’ iddiası: 31 yıl hapis istendi

Diyarbakır'da “kuryelik” yaptıkları ve bombalı eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla geçen yıl tutuklanan 2 sanık hakkında 31 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanıklar Davut D. ve Ramazan D. hakkında hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, sanıkların 4 Eylül 2023'te Çınar’a bağlı Bozçalı Mahallesi kırsalına otomobillerle gelerek, toprağa bir şeyler gömdükleri ve “PKK ile bağlantıları olduğu" yönünde bilgiler edinilmesi üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi. 5 Eylül 2023'te sanık Ramazan D'nin ikametinin yanında bulunan tarla çevresinde arama yapıldığı, aramada, toprağa gömülü bidon içerisinde PETN patlayıcı madde, A4 patlayıcı, roketatar başlığı, avometre (akım ölçer), saatli anahtar sistemi, patlayıcı devre sistemi, zaman ayarlı patlayıcı ve termal tulum ele geçirildiği belirtildi.

Gizli tanık ifadesi

İddianamede ifadesine yer verilen gizli tanık, fotoğrafını teşhis ettiği sanık Davut D'nin 2020'de Mardin kırsalında faaliyet gösteren "Reber" kod adlı örgüt mensubu Teyyüp Çam ile irtibatlı olduğunu ve örgüte lojistik destek sağladığını ileri sürdü. İddianamede, sanıklardan Davut D'nin giysilerinde, Ramazan D'nin de aracında yapılan incelemede, RDX ve PETN kalıntıları tespit edildiği, ayrıca ele geçirilen mühimmatlarda Ramazan D'nin parmak izinin çıktığı belirtildi.

2 sanık hakkında ceza istendi

İddianamede, geçen yıl tutuklanan sanıklar Davut D. ve Ramazan D'nin "silahlı örgüte üye olmak" ve "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlarından 15 yıl 6'şar aydan 31'er yıla kadar hapsi istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.