Diyarbakır'da bulvar ve caddelerde peyzaj çalışması yapıldı

Diyarbakır'da bulvar ve caddelerde peyzaj çalışması yapıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesi İnönü Caddesi ile Bağlar’ın Kamışlo ve Medine bulvarlarında peyzaj çalışması gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da bulvar ve caddelerde peyzaj çalışması yapıldı

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, daha yeşil ve estetik bir Diyarbakır için kendi tesislerinde ürettiği yazlık mevsimlik çiçek ile çalı grubuna ait bitkileri, Yenişehir, Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerinin refüj ile kavşaklarında değerlendirmeye devam ediyor.

Ekipler, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan İnönü Caddesi üzerinde bulunan Sur diplerinde  peyzaj çalışması yürüttü. Çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, İnönü Caddesi’nin Sur diplerinde kalan park alanını 3 bin 360 adet farklı tür ve renkte yazlık mevsimlik çiçek ile süsledi.

Ekipler, yazlık mevsimlik çiçekleri daha görünür kılmak için belirlenen alanlara çalı grubuna ait piramit alev, top mazı, gül ve zakkumları da toprakla buluşturdu.

KAMIŞLO BULVARI ÇİÇEKLERLE SÜSLENİYOR

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Bağlar ilçesinde yer alan havalimanı yolu olarak da bilinen Kamışlo Bulvarı’nın kavşak ve refüjlerinde çiçek ekim çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar farklı renklerde kadife ve zinnia türünde 12 bin adet yazlık mevsimlik çiçekle Kamışlo Bulvarını süsleyen ekipler, çalışmalarına devam edecek.

Diyarbakır'da bulvar ve caddelerde peyzaj çalışması yapıldı

26 BİN 500 ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞTU

Bağlar ilçe sınırlarında yer alan Medeni Bulvarında da peyzaj çalışması gerçekleştirildi. Uzun zaman peyzaj çalışmalarının yürütülmediği alanları tercih eden ekipler, Medine Bulvarına farklı renklerde kadife ve zinnia türünde 26 bin 500 adet yazlık mevsimlik çiçeği toprakla buluşturdu.

Toplam 650 metre uzunluğundaki bulvarda yürütülen peyzaj çalışmasından önce ekipler, alanın bitki dikimine uygun hale getirmek için gerekli altyapı işlemi olan toprak dolgu ve tesviye işlemlerini de gerçekleştirdi.

Ekipler, ilerleyen dönemlerde bulvarın daha estetik ve yeşil görünmesini sağlamak için alanda ağaçlandırma çalışmaları da gerçekleştirecek.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, oluşturduğu çalışma planları doğrultusunda Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinin kavşak ve refüjlerinde bitkilendirme çalışmalarını sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.