Diyarbakır’da camilerde gıyabi cenaze namazı ve sela okunacak

Diyarbakır’da camilerde gıyabi cenaze namazı ve sela okunacak
 Muhabir
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 31 Temmuz gecesi Tahran’da suikast sonucu öldürülmesinin yankıları sürerken, cenazesin bugün Katar’ın başkeni Doha’da toprağa verileceği açıklandı. Türkiye’de de bugün 2 Ağustos milli yas ilan edildi.

AMİDA HABER – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece saatlerinde Türkiye genelinde 2 Ağustos itibarıyla İsmail Haniye’nin anısına bir günlük yas ilan edildiğini, bayrakların yarıya indirileceğin duyurdu.

Erdoğan, "Filistin davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin şehadeti sebebiyle, 2 Ağustos Cuma 1 günlük millî yas ilan edilmiştir. İsmail Haniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yâd ediyor, şahsım ve milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

2024/07/31/ismail-haniyeee.webp

Camilerde gıyabi caneze namazı kılınacak

Diyanet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada da, tüm camilerde Cuma namazına mütaakip Haniye için gıyabi cenaze namazı kılınacağını, ayrı tüm camilerde gece sela okunacağını belirtti.

Diyarbakır’daki camilerde sela okunacak

2024/08/01/haniyecenaze.jpg

Diyarbakır’daki tüm camilerde de bugün 2 Ağustos’ta gıyabi cenaze namazları ve selaların okunacağı öğrenildi.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran'da cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu başkent Tahran'da suikasta uğramış ve şehid edilmişti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.