Diyarbakır’da çiftler, sıcaklara rağmen açık alanlarda düğün fotoğrafları çekiyor

Diyarbakır’da çiftler, sıcaklara rağmen açık alanlarda düğün fotoğrafları çekiyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır'da düğün fotoğraflarını stüdyo yerine açık alanlarda çektiren çiftler, şehrin tarihi ve peyzaj alanlarını tercih ediyor. Sıcak yaz günlerinde serinletici klimalı mekanlar, gelin ve damatların tercih ettiği özel bölgeler arasında yer alıyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır'da dünyaevine giren çiftler, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarına rağmen düğün fotoğraflarının çekimi için stüdyo yerine açık alanları tercih ediyor. Şehrin tarihi ve doğal güzellikleri, çiftlerin fotoğraf çekimlerinde en çok tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

Gelin ve damatlar, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surları, Hevsel Bahçeleri, Keçi Burcu, Gazi Köşkü ve Ongözlü Köprü gibi kentin ikonik tarihi mekanlarında objektif karşısına geçiyor. Bu mekanlar, çiftlerin ömür boyu hatırlayacakları mutlu anlarına tanıklık ediyor.

ekran-goruntusu-2024-08-11-170456.png

Bununla birlikte, son dönemde Hevsel Bahçelerinde oluşturulan özel peyzaj alanları da çiftlerin ilgisini çekiyor. Bu alanlarda "Alaçatı" konsepti, "bungalov", "botanik yolu" ve "şelale" gibi dekoratif unsurların yanı sıra, klimalı cam bölümler bulunuyor. Özellikle yazın kavurucu sıcaklarında serin kalabilmek için bu tür mekanlar, fotoğraf çekimleri için ideal bir seçenek sunuyor.

Diyarbakır'da 20 yıldır fotoğrafçılık yapan Rüstem İçüz, sıcak yaz günlerinde gelin ve damatların serin peyzaj alanlarını tercih ettiğini belirtti. "Diyarbakır sıcak, güneş yakıyor," diyen İçüz, dış çekimlerin sıklıkla Hevsel Bahçeleri'nde yapıldığını söyledi.

ekran-goruntusu-2024-08-11-170525.png

Fotoğraf çekimi için Hevsel Bahçeleri'ndeki peyzaj alanını tercih eden gelin Ebru Kayhan, "Diyarbakır'da hava çok sıcak olduğu için burayı tercih ettik. Bu alanlarda dış çekim yaptırmak çok güzel bir deneyim," dedi. Benzer şekilde, yeşil bir ortamda fotoğraf çektirmek isteyen gelin Özlem Sert ve damat Beytullah Sert de bu alanı serin buldukları için tercih ettiklerini dile getirdi.

Bu alanların işletme sahibi Muhammed Müjdeci ise sadece Diyarbakır’dan değil, Bismil, Şanlıurfa'nın Siverek ilçeleri ve Karacadağ bölgesinden de çiftlerin fotoğraf çektirmek için geldiklerini belirtti. Müjdeci, "Gelin ve damatlar zorluk yaşamıyor. Oturma alanlarında klimalarımız var. Bu da çiftlere büyük kolaylık oluyor," diyerek sıcak havalarda bu tür alanların çiftler için ideal olduğunu vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-08-11-170532.png

Diyarbakır'ın tarihi ve doğal güzellikleri, çiftlerin bu özel günlerinde unutulmaz kareler yakalamalarını sağlıyor. Sıcak yaz günlerinde bile açık alanlarda yapılan çekimler, şehrin eşsiz manzaralarıyla birleşerek, düğün albümlerinde yer alacak büyüleyici görüntüler sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.