Diyarbakır’da çocuk festivali: 16 ülkeden 37 sanatçı katıldı

Diyarbakır’da çocuk festivali: 16 ülkeden 37 sanatçı katıldı

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır Büyükşehir’in ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Uçan Halı Çocuk Festivali’ne 16 ülkeden 37 sanatçı katıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının ev sahipliğinde Her Yerde Sanat Derneği tarafından Uluslararası Uçan Halı Çocuk Festivali düzenlendi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yapılan festivale, 16 ülkeden 37 sanatçı katıldı.

zarok2.jpeg

Paylaşılan bilgilere göre, festivalde; atölye çalışmaları, kukla gösterisi, konserler, hikaye anlatımı ve el sanatları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Çocuklar yoğun ilgi gösterdi

zarok.jpeg

Festivaldeki El Yapımı Kukla Atölyesi, Perküsyon Atölyesi, Japon Origami Atölyesi (Kâğıt katlama sanatı), Dijital Hikaye Anlatma Atölyesi, Sirk Atölyesi, Sanal Gerçeklik Uçan Halı Deneyimi, Yüz Boyama Standı ve Hint Dövüş Sanatları gösterileri çocuklardan yoğun ilgi gördü.

‘Festival eğlenceli bir şekilde start aldı’

zarok3.jpeg

Öte yandan festival etkinlikleri hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Personeli Baran Bozboğa, festivalin çok renkli geçtiğini ve çocukların coşku içinde eğlendiklerini söyledi.

zarok4.jpeg

Bozboğa, “Uluslararası Uçan Halı Çocuk Festivali kapsamındaki atölyelerimiz, velilerimizin ve çocuklarımızın katılımıyla coşkulu ve eğlenceli bir şekilde start aldı. Atölyelerimiz belli aralıklarla devam ediyor. Etkinlikler, Amfi Tiyatrosunda düzenlenecek büyük bir konsere kadar sürecek” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.