Diyarbakır’da da Kürtçe uyarı yazıları karalandı

Diyarbakır’da da Kürtçe uyarı yazıları karalandı

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Diyarbakır’da gece kimliği henüz belirlenemeyen kişi ve kişilerce yaya yollarına yazılan Kürtçe uyarı yazıları "Hedî - Yavaş" ve "Peşî Peya – Önce Yaya" yazıları karaladı.

AMİDA HABER – Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan trafik ışıkları ve yaya geçidinin olduğu bölgede, gece saatlerinde bir grup yolu kontrol edip Türkçe’nin yanında Kürtçe yazılan uyarı yazılarını getirdikleri boya ile karaladı.

Yazılar karalanırken bir etrafı da gözetlediler

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan trafik ışıkları ve yaya geçidinin olduğu bölgeye saat 03.21 sıralarında bir otomobil, bir kamyonet ve ranger marka bir araç yanaştı.

kurtce1.jpg

MA tarafından paylaşılan videoda ranger marka araçtan inen ve belinde silah bulunduğu görülen kişi, araçların geçişini kontrol etmeye başladı.

Kamyonetten inen 4 kişiden 2'si etrafı gözetlerken, 2 kişi ise fırça ve boyalarla Kürtçe "Hêdî" ve "Pêşî Peya” uyarı yazılarını karaladı.

kurtce.jpg

Yenişehir ve Ofis’te de Kürtçe yazılar karalandı

Öte yandan Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semti ile birçok noktasında da söz konusu uyarı yazıları benzer şekilde karalandı.

Van’da da yaşanmıştı

Geçtiğimiz günlerde Van’da bazı kişiler tarafından Kürtçe trafik uyarı yazıları karalanıp yerine ‘Türkiye türktür, Türk kalacak’ yazıları yazılmış, tepkilere neden olmuştu. Van Büyükşehir Belediyesi daha sonra Kürtçe ‘Pêşî Peya’ uyarı yazısını tekrar yazdırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum