Diyarbakır’da denetimler başladı: Klima açmayan sürücü yandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında denetime başladı. Kurallara uymayan araç ve sürücülere cezai işlem uygulandı.

Diyarbakır’da denetimler başladı: Klima açmayan sürücü yandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi son dönemlerde özel halk otobüsleri ile ilgili vatandaşların şikayetleri üzerine haber konusu olan uygulamaları denetlemeye başladı. Zabıta ekipleri son dönemlerde “ücretsiz kart” kullandırtmayan ve klima açmayan araç sürücülerine yönelik şikayetleri dikkate alarak kontrollere başladı. Denetimlerde gelen şikayetlerin doğruluğunu inceleyen zabıta ekipleri kart kullandırtmayan ve klima açmayan araç ve sürücülere cezai yaptırım uyguladı.

EŞ BAŞKAN TALİMAT VERDİ

Yapılan haberlerden sonra konu sosyal medyaya yansıyınca, konu ile ilgili videoyu sosyal medya hesabından alıntılayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, “Bu olaya dair Zabıta daire bşk. tutanak tespiti oluşturdu cezai işlem uygulandı. Bundan sonra da bu keyfi muameleler her zaman zabıtanın denetiminde olacak ve kısa sürede bu ve benzeri konularda bir dizi şoför eğitimleri başlayacak” ifadelerini kullanmıştı. Eşbaşkan Bucak’ın talimatı ile denetimlere başlayan zabıta ekipleri kurallara uymayan ve zorluk çıkaran araç sürücüleri hakkında işlem başlattı.

Diyarbakır’da denetimler başladı: Klima açmayan sürücü yandı!

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi denetimlerle ilgili paylaştığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Alo 153 hattımıza gelen şikayetler üzerine, araçlarda ücretsiz kart kullandırılmaması, klimanın kapalı olması ve engelli koltuğunun kapatılması gibi konularda kontroller yapıldı. Denetimlerde, kurallara uymayan araç ve sürücülerine cezai işlem uygulandı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.