Diyarbakır’da deprem konutlarında son durum ne? Bakan açıklama yaptı

Diyarbakır’da deprem konutlarında son durum ne? Bakan açıklama yaptı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır’da tamamlanan deprem konutları hak sahiplerine teslim edildi. Yapımı devam eden konutların da tamamlanması için çalışmalar son hız devam ediyor.

AMİDA HABER - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 ilde yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmeyi hedeflediğini belirterek, "2025 yılı sonuna geldiğimizde 11 illimizde 14 milyon insanımızın, kardeşimizin tamamı huzurlu, güvenli, yeni hayatlarına başlayacak" dedi.

Diyarbakır’da toplam 6 bin 40 konut yapılacak

Diyarbakır’da 20 Şubat 2024 tarihinde de tamamlanan bin 423 adet konut kurayla hak sahiplerine dağıtılmıştı. Diyarbakır Oğlaklı’da 5 etaptan oluşan projede toplamda 6 bin 40 konutun yapılacak. Konut yapım çalışmaları devam ediyor.

kurum.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da Atatürk Bulvarı'nda Emlak Konut tarafından yaptırılan konutların inşaat alanında incelemelerde bulundu. Kurum, şunları kaydetti: "Depremden etkilenen iller ilk günden bu yana devlet millet birlikteliğinin ortaya konulduğu iller. Bu bölgeyi her zaman yeni milli mücadele alanı olarak gördük. Bu inançla 11 ilimizde, ilçelerimizde, 452 bin konutun, iş yerinin yapım sürecini başlattık."

‘14 milyon kişi yeni hayatlarına kavuşacak’

konut.jpg

Kurum, son 3 ayda depremden etkilenen illerde 60 bin yeni konut ve iş yerinin yapımını başlattıklarını belirterek, "11 ilde 101 bin 254 konutun kurası çekilerek vatandaşlara teslim edildi. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini gerçekleştirmek olacak. 2025 yılı sonuna geldiğimizde 11 illimizde 14 milyon insanımızın tamamı huzurlu, güvenli, yeni hayatlarına başlayacak." ifadesini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.