Diyarbakır’da deprem paniği: Okullar sınıfta kaldı!

Diyarbakır’da deprem paniği: Okullar sınıfta kaldı!
 Muhabir
Diyarbakır’da dün hissedilen Malatya depremi büyük panik yarattı, bazı okullarda tahliye sırasında yığılma oldu. Eğitim sendikaları, deprem tatbikatlarının sıklaştırılmasını istedi.

Malatya merkezli 5,9 şiddetindeki deprem, Diyarbakır’da hissedildi. Sallantının yarattığı panik ile binlerce kişi can havliyle dışarı çıktı. Hafta içi olması nedeniyle okullar açık olduğu için, en büyük panik öğrenciler arasında yaşandı. Özellikle sınıf mevcutlarının kalabalık olduğu okullarda, öğrencilerin tahliyesinde sıkıntılar yaşandı. Kapı önlerinde, merdivenlerde yığılmalar meydana geldi.

‘Ayda bir kez tatbikat yapılmalı’

ramazan-tekdemir.png

Amida Haber’e konuşan eğitim sendikaları, deprem eğitimine gereken özenin gösterilmesini, deprem tatbikatlarının daha sık yapılmasını istedi. Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, “Deprem kuşağında olan bir ülkeyiz ve depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Okullarda, deprem tatbikatlarının ayda bir kez, gerçeğe yakın simülasyonlarla yapılması gerekiyor. Aksi taktirde, olası büyük bir depremde, öğrencilerin tahliyesinde sıkıntı yaşanabilir” dedi.

‘Şiddetli depremde kontrolü sağlamak zor’

faruk-ercan.png

Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eş Başkanı Faruk Ercan ise şunları söyledi: “6 Şubat depreminden sonra tahliye planları hazırlandı, eğitimler verildi. Şiddetli bir depremde, kontrolü sağlamak çok zor. Bu nedenle eğitimlerin süreklileştirilmesi gerekiyor. Binaların dayanıklılığı ile ilgili elimizde resmi veri yok. 6 Şubat depremlerinde kamu binalarının daha az güvenli olduğu gerçeği ortaya çıkmıştı. Dün biz çocukları tahliye ettik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatı ile çocuklar içeri alınmadı, deprem bilgilendirmesi yapılmadı. Ama şunu unutmamak gerekir, Diyarbakır’da okul mevcutları yüksek. Bazı binalarda birden fazla okul hizmet görüyor. Tahliye planlarına uygun tatbikatların daha sık yapılması gerekiyor.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.