Diyarbakır’da depremde 89 kişiye mezar olmuştu: Site sakinleri ne talep etti?

Diyarbakır’da depremde 89 kişiye mezar olmuştu: Site sakinleri ne talep etti?

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Galeria Sitesi sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvurmuştu. Site sakinlerinin başvurusu onaylandı.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi sakinleri yerinde dönüşüm için başvuruda bulundu.

Yerinde dönüşüm başvurusu onaylandı

Merkez Yenişehir ilçesi Mimar Sinan Caddesi'nde depremde yıkılması sonucu 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi sakinleri tarafından kurulan "Galeria Mülk Sahipleri Platformu"nca çoğunluk sağlanarak yerinde dönüşüm kararı alındı.

galeria-2.jpeg

Site sakinlerinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne yaptığı yerinde dönüşüm başvurusu onaylandı.Platform sözcüsü Ender Budak, 14 ay boyunca 280 kişiden oluşan platform üyelerinin toplantı ve çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

74 mülk sahibi başvurmuştu

galeriaaa.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne yerinde dönüşüm için yüzde 74 mülk sahibinin onayını alarak başvuru yaptıklarını aktaran Budak, şunları kaydetti:

"Başvurumuz onaylandı ve yerinde dönüşüme hak kazandık. Kaybedilen canlar geri gelmez, acımız büyük ama hayatın devam ettiği gerçeği önümüzde duruyor. Yoğun bir çalışmayla bu sonucu elde ettik. Bu hafta mülk sahiplerinin katılım ile proje tanıtımını gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte Galeria Yaşam Merkezi'nin tekrar hayata geçmesi için mücadelemiz devam edecek."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum