Diyarbakır’da devir teslim: Yeni rektör başladı

Diyarbakır’da devir teslim: Yeni rektör başladı

Kaynak:D.Ü. Basın

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Kamuran Eronat, düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Mehmet Karakoç’tan devraldı.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanlığı tarafından Dicle Üniversitesi’ne atanan Prof. Dr. Kamuran Eronat görevi devraldı. Düzenlenen törende, eski rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç görevi Prof. Dr. Kamuran Eronat’a teslim etti.

‘Üniversiteyi daha ileriye taşıyacağız’

dicle-unicersitesi-rektor.jpg

Prof. Dr. Kamuran Eronat, yeni görevi için gurur duyduğunu söyledi. Eronat, “Uzun yıllardır görev yaptığım Dicle Üniversitesi'nde bugün Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu makamda olmaktan gurur duyuyorum. Bizleri bu makama uygun gördükleri için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah Rabbimizin izni ile burada aldığımız bayrağı en güzel şekilde Diyarbakır ve Dicle Üniversitesi için hizmet ederek, üniversitemizi daha ileriye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Cübbesini giydi

diyarbakir-dicle-universitesi.jpg

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Mehmet Karakoç, rektörlük cübbesini yeni Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat’a giydirdi. Törenin ardından Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat tebrikleri kabul etti. Kamuran Eronat, AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Oya Eronat’ın kardeşi olduğu uzun, atanması gündem olmuştu. Kamuran Eronat’ın atanması ile Dicle Üniversitesi’ndeki 50 yıllık “tıp doktoru rektör” geleneği de sona ermiş oldu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum