Diyarbakır’da dünyanın en zehirli yılanı görüldü! Nesli tehdit altında

Diyarbakır’da dünyanın en zehirli yılanı görüldü! Nesli tehdit altında

Kaynak:Hozan Adar

Dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan boynuzlu engerek, Diyarbakır’da bir hastanenin bahçesinde görüntülendi. Nesli tehdit altında olan engerekle yılan vatandaşlar tarafından öldürüldü.

AMİDA HABER - Diyarbakır, ürkütücü ancak bir o kadar da hayranlık verici ender bir türe ev sahipliği ediyor. Dünyanın en zehirli yılan ırklarından biri olan ‘boynuzlu engerek’ ilk kez Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde görüldü. Nesli tehlike altında olan boynuzlu yılanı Hani İlçesi’ndeki bir vatandaş görüntüledi. 1 metrelik boyu ile İlçe sakinlerini tedirgin eden boynuzlu yılan vatandaşlar tarafından öldürüldü.

"Gri renkli ve kocaman ağzı vardı"

Nesli tehdit altında olan yılanı görüntüleyen A.D. adlı vatandaş, “Hani Devlet Hastanesi’nin yapım işinde çalışıyorum. Akşam saatlerinde üzerimizi giyinip eve doğru giderken bir ses geldi. Arkadaşlarla birlikte yan odaya geçince bir metre uzunluğunda boynuzlu bir yılan gördük. Yılanı görünce hemen kaçtık. Daha sonra hastanenin yanındaki bazı vatandaşlarla birlikte tekrar içeri girdik, bazı kişiler sopalarla boynuzlu (engerek) yılanı öldürdü. Daha sonra araştırdığımda bu yılan neslinin tehdit altında olduğunu öğrendim. Dünyanın en zehirli yılanlarından biriymiş. Keşke yakalayıp ilçe dışına çıkarsaydık. Böylesi bir yılanı ilk kez görüyorum. Gri renkli ve kocaman ağzı vardı.

engerekyilanieee.jpg

"Hastaneye yetişme şansı yok"

Engerek yılanını gören N.A. ise, boynuzlu engerek yılanının ısırdığında ölüm riskinin yüksek olduğunu belirterek, “Önce biraz inceledik. Engerek yılanlarının çok tehlikeli olduğunu biliyordum. Bu yılan birini ısırdığında yaşama şansı neredeyse yok. Hastaneye yetişme ihtimaliniz neredeyse yok. 10 dakikayla bir saat içerisinde ölme ihtimalin var.

Dikkat edilmesi gerekiyor

engerekkk11.jpg

Vatandaşları uyaran A.D, “Diyarbakır’da sıcak havalar nedeniyle yılanlar ha bire yer değiştiriyor. Dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Korkunç seslerler can çekişti

Amida Haber'e ulaşan ve bazı kişilerin sopalarla engerek yılanını öldürdüğü esnada çekilen görüntüde, enegerek yılanının insan gibi inleyerek can çekiştiği görüldü.

Özel Haber: Hozan Adar

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum