Diyarbakır’da el havar sıcakları: Uzmanlar uyardı

Diyarbakır’da el havar sıcakları: Uzmanlar uyardı
Diyarbakır’da bunaltan havalar etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklıkların 40 dereceyi bulduğu kentte çocuklar serinlemek için süs havuzlarına akın ediyor. Uzmanlar uyarıda bulundu.

AMİDA HABER- Diyarbakır'da uzmanların uyarları rağmen çocuklar bu tür süs havuzlarına girmeye devam ediyor. Yaz mevsimine girmeden sıcaklıkların bu kadar kavurucu geçmesine dayanamayan çocuklar serinlemek için en yakın yavuzlara akın ediyor. Çocuklar tarihi Anzele Suyunda yüzerken, kiminin ailesi gölgelik alanda serinlerken, kiminin ise kendisiyle suya giriyor.

‘Su bizi serinletiyor’

diyarbakri-anzele-cocuklar.jpg

'Havuza girmek tehlikeli ve yasaktır' uyarısını rağmen suya giren çocuklarda Poyraz Bilici (14), kolunun kırık olduğuna aldırış etmeden serinlemek için suya girdi. Bilici, “Diyarbakır’daki Anzele Suyunda arkadaşlarımla birlikte serinlemeye çalışıyoruz. Kolumun kırık olmasına rağmen yüzüyorum. Havalar sıcak olduğu için su bizi serinletiyor” diye konuştu.

Her yıl Anzele Suyu’na yüzmek için geldiğini söyleyen Ebubekir Güler ise, “Havalar sıcak olduğu için Anzele Suyuna yüzmeye geldik. Her yıl mutlaka buraya yüzmeye geliyoruz. Akşamları da burası dolu oluyor” dedi.

‘Çocuklarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz’

cocuklar-anzele-suyu.jpg

Çocuklarının serinlemesi ve mutlu olması için Anzele Suyu’na getirdiğini belirten Faysal Ertürk: “Anzele Suyu çocukların eğlence yeri. Çocuğumu hemen hemen her gün buraya serinletmeye getiriyorum. Çocuklar mutlu olunca biz de onlarla beraber mutlu oluyoruz. Çocuğumuz hem stresini atmış oluyor. Çocuğum akşam eve gittiğinde huzurlu bir şekilde yatıyor, ertesi gün yine beni götür diyor. Biz de boş kaldığımız sürece çocuklarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz” diye ifade etti.

Uzmanlar ise; boğulmaların önüne geçmek için bu tür alanlardan uzak durulması gerektiği ve ailelerin daha fazla dikkatli olmaları gerektiği uyarılarında bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum