Diyarbakır’da engelli çocuklar için açılmıştı: Tek antrenörü var!

Diyarbakır’da engelli çocuklar için açılmıştı: Tek antrenörü var!
 Muhabir
Diyarbakır’da 2018 yılından beri engelli çocuklara hizmet veren Seyrantepe Olimpik Yüzme Havuzu’nda tek antrenör olduğu için, çocuklar yüzme öğrenemiyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe TOKİ'lerde 2018 yılında hizmete açılan Olimpik Yüzme Havuzu, bölgedeki çocuklar ve gençler için büyük bir fırsat sunuyor. Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından inşa edilen merkez, küçük yaş gruplarının yanı sıra engelli çocuklar için de yüzme kursları veriyor. Ancak, merkezdeki antrenör eksikliği nedeniyle aileler çocuklarının yeterince verimli bir eğitim alamadığını iddia ediyor.

‘Sadece bir yüzme antrenörü’

havuz-3.jpg

Yaz döneminde, okulların tatil olmasıyla beraber çocuklar spor etkinliklerine yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl Yenişehir Olimpik Yüzme Havuzuna kayıtlı yüzlerce çocuk bulunuyor, bu çocuklar arasında engelli çocuk da bulunuyor. Ailelerin iddiasına göre, merkezde engelli çocuklar için sadece bir yüzme antrenörü hizmet veriyor. Aileler çocukların eğitim ve antrenman sürecinde yeterince destek alamadığını belirtiyor. Aileler, çocuklarının daha iyi bir eğitim alabilmesi için antrenör sayısının arttırılmasını talep ediyor.

‘Çocuğumu alacağım’

havuz-1.jpg

Amida Haber’e konuşan ve çocuğun gerekli desteği alamadığını iddia eden bir baba: “Seyrantepe Olimpik Yüzme Havuzunda, engelli çocuklara yönelik bir tane antrenör var. Öğrenci sayısı çok fazla olduğu için çocuğumu haftanın ki günü sadece oraya götürebiliyorum. Tek bir hoca olduğu için bütün çocuklarla gerektiği kadar ilgilenemiyor. Çocuklarımızı bir parça yüzme öğrensinler diye götürdüğümüz bu gibi yerlerde personel eksikliğinden kaynaklı hizmet alamadık. Bu gidişle çocuğumun kaydını sildirmek zorunda kalacağım” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.