Diyarbakır’da ‘erkek intörn’ krizi: Asistanları şikayet etti!

Diyarbakır’da ‘erkek intörn’ krizi: Asistanları şikayet etti!
 Muhabir
Diyarbakır’da eşi ile birlikte Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’ne doktor muayenesine giden M.H.T, içeride erkek intörn doktorların bulunmasını gerekçe göstererek, şikayette bulundu. Eşinin muayene edilmesine izin vermedi.

AMİDA HABER - Olay, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.H.T, eşi ile birlikte doktor kontrolü için polikliniğe gitti. Ancak, muayeneye içerideki erkek intörn doktorlar da katılmak istedi.

Kapıdaki yazıyı gerekçe gösterdi

hastane1.jpeg

M.H.T, hastane yönetiminin poliklinik kapısına astığı, “Özel mahremiyetten dolayı hastaların eşleri ve erkek personellerin dahi içeri girmesi yasaktır, önemle rica olunur” yazısını gerekçe göstererek, erkek intörnlerin dışarı çıkmasını istedi. M.H.T’nin iddiasına göre, bu talep içerideki asistan hekim tarafından kabul edilmedi, “Onlar da doktor, dışarı çıkmayacaklar. İsterseniz hastanızı ücretli fiş kesilen 4’üncü kattaki doktora gösterebilirsiniz” denildi.

Yönetime şikâyet etti

hastane2.jpeg

Erkek intörnlerin dışarı çıkmaması üzerine, M.H.T eşini muayene ettirmedi. Dilekçe yazarak, ilgili kişileri hastane yönetimine şikayet etti. M.H.T, şikayet dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: “Mahremiyet hakkım kadın doğum polikliniğinde ihlal edildi. ‘İçeri erkek kimse giremez’ uyarı yazısına rağmen, içerde erkek öğrenciler bulunmakta. Dini ve geleneksel değerlerimiz göz ardı edilerek sürdürülen bu uygulamayı yapmamalarını talep ettiğimizde ‘onlar da doktor dışarı çıkmayacak. İsterseniz hastanızı ücretli fiş kesilen 4’üncü kattaki doktora gösterebilirsiniz’ denildi. Hasta haklarının hiçe sayıldığı bu uygulama hakkında gerekenin yapılmasını talep ediyorum.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum