Diyarbakır'da esnaflar çağrıda bulundu: Faizden muaf tutun!

Diyarbakır'da esnaflar çağrıda bulundu: Faizden muaf tutun!
Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası, "Hükümet yetkililerimizden; Diyarbakır İlimizin Deprem Bölgesine bırakılıp, Söz Konusu faiz artışlarından dolayı muaf olmak istiyoruz." çağrısı yaptı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Amida Haber’e iletilen açıklamada, “Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz aracılığıyla, Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlarımıza kullandırılmış olan Hazine destekli kredilerin, devam eden taksit ödemeleri, Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz güncellemesi yapılarak, kademeli olarak 10-15 puan artırılmıştır.” denildi.

Hükümete ve yetkililere faiz muafiyeti çağrısında bulunan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın açıklamasının devamı şu şekilde:

“Kullandırılan krediler her ne kadar değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da, bu uygulama ekonomik anlamda zor durumda olan Esnaf ve Sanatkarlarımızın üstüne daha da ağır bir yük getirecektir. Kesinlikle bir güncelleme beklemezken yapılan uygulama bizleri son derece üzmüştür. Böylesine bir faiz yükünü, Esnaf ve Sanatkarımızın kesinlikle kaldıramayacağını önemle belirtmek isteriz. Bu uygulama yerine, yeni kullandırılacak olan kredilerde, kredi faiz oranlarının artırılmasının, daha uygun olacağını ifade etmek isteriz.

6 Şubat depreminde Diyarbakır’da depremden 2082 İş yeri yıkılmış olup ağır hasarlı olup yıkılmayı bekleyen iş yerleri olmasına rağmen ilimiz Deprem Bölgesinden çıkarılmıştır. Deprem bölgesinden çıkarılmamızdan dolayı söz konusu faiz artışı tüm esnaflarımızı etkilemektedir.

Hükümet yetkililerimizden; Diyarbakır İlimizin Deprem Bölgesine bırakılıp, Söz Konusu faiz artışlarından dolayı muaf olmak istiyoruz.

Esnaf ve Sanatkarlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemle talep ediyoruz.

DİYARBAKIR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.