Diyarbakır’da esnaflara SMS gönderildi: Asmayana ceza!

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) tarife ve fiyat listesini işyerinin görünür yerine asmayan kişiler hakkında cezai işlem uygulanacağını duyurdu.

Diyarbakır’da esnaflara SMS gönderildi: Asmayana ceza!

DESOB ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) üyelerine SMS göndererek uyarı yaptı. SMS’te, Ticaret Bakanlığı’nın kararı ile restoran, kafe, pastane gibi yiyecek- içecek hizmeti veren işyerlerinde, tarife ve fiyat listelerinin müşterilerin görebileceği şekilde asılması gerektiği bildirildi.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

DESOB ve DTSO’nun gönderdiği SMS’te şu ifadeler yer aldı: “Sayin Üyemiz, Ticaret Bakanlığı tarafından restoran, kafe, pastane vb. yiyecek içecek hizmeti sunulan isletmelerde tarife ve fiyat listelerinin işyerlerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde yerleştirilmesine yönelik denetim faaliyetleri yapılmaktadır. Bu kapsamda üyelerimizin tespit edilen aykırılık başına cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için belirtilen hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.